Mám takový zvláštní problém, v průběhu týdne se mi na levém předním kole na dvou různých pneu stal stejný defekt(rozdíl mezi výměnou cca 350km). Netušíte čím může být způsobený?
Obrázek je trochu nadnesený ... když je ta pneu zatížená tak dosedá na silnici téměř celou plochou, uprostřed je to pouze vyklenuté (tlak ok 2,1), ale když kolo sundám vypadá tak jak je nakreslené. Vzorek je na všech místech shodný
Pneu č.1 letní Dunlop SP9 175/65 82T R14, pneu č.2 starší letní Semperit 175/65 82T R14. (rychlostní index T=190km/h max)
Jak se auto projevuje za jízdy s ješte ok gumou ... poměrně dost plave, je poměrně dost náchylné na boční vítr, občas mám pocit jako by každé kolo jelo svým směrem. Okolo 150-160km/h se mi auto rozdrnčí, po překročení této rychlosti to přestává(ne ještě se to nevznáší). S vadnou gumou ... drnčí v podstatě od rozjetí, plave pořád, při rozjezdu to vypadá jako bych měl obě přední kola do osmičky
... no a faktory co by to mohly ovlivnit ... jízda vysokou rychlostí (stálá rychlost 180 - 190km/h po dobu cca 15 minut), přibržďuje mi právě to levé přední kolo - lehounce. Geometrie (na technický po změření ok), unavené silentbloky? Tlumiče mám monroe reflex - najeto cca 35000km, při rozhoupání auta dál v houpání nepokračují, ani netečou. Nedávno byl venku motor, při vracení je možné, že se na chvíli opřel o pravou poloosu (vadné kolo je na levé straně)
vozidlo .. Opel Astra F rv. 1993
Zvláštně poškozené dvě pneu
Moderátor: Idaho
Zvláštně poškozené dvě pneu
Minulost - Škoda 120L '88 - 55PS
Minulost - Opel Astra F '93 1,6L - 75PS
Současnost - Volvo C70 2,3T - více než 240PS
Budoucnost - určo něco od Volva, nebo možná od RR
prasklý - rozjetý kord pneumatiky, někdy se to stane samo prostě ty dráty povolí a nebo po přejezdu díry atd. Minimálně je´dnou do měsíce s tím někdo přijde ke mě do servisu. Nedá se s tím nic dělat je to na vyhození.
BMW 750iAL BiTurbo PRODÁNO, nyní KAWASAKI ZX10R
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<< http://www.volny.cz/antenysatelity
takze vada vyrobku ,da se to nejakym zpusobem reklamovat?Fugo píše:prasklý - rozjetý kord pneumatiky, někdy se to stane samo prostě ty dráty povolí a nebo po přejezdu díry atd. Minimálně je´dnou do měsíce s tím někdo přijde ke mě do servisu. Nedá se s tím nic dělat je to na vyhození.
ale asi to bude optizne,prokazat ze je to vada vyrobku a ne spatne uziti pneu
Souhlasim s Fugem. Jen chci dodat, že podle mě taky jezdíš na podhuštěnejch kolech. Pak se ti ten vnitřek dezénu vyklene dovnitř a sjíždí se víc kraje.Fugo píše:prasklý - rozjetý kord pneumatiky, někdy se to stane samo prostě ty dráty povolí a nebo po přejezdu díry atd. Minimálně je´dnou do měsíce s tím někdo přijde ke mě do servisu. Nedá se s tím nic dělat je to na vyhození.
WWW.TUNING-MOTO.CZ - tuning, styling, performance, anarchie
dle dezenu jsou to pneu které se několik let nevyrábí takže není co reklamovat, a bohužel u pneu je reklamace značně obtížná, pokud tedy se vada neprojeví hned na servise, z 100% pneu co se dávají na reklamaci jich je 99% neuznáno.
BMW 750iAL BiTurbo PRODÁNO, nyní KAWASAKI ZX10R
ok, díky Fugo, radši vyhodím celou sadu, než se mi rozletí další. O reklamaci jsem ani neuvažoval. Spíš mě zajímalo jestli vada auta, nebo pneu. Každopádně další pneu vezmu radši s vyšším rychlostním indexemFugo píše:dle dezenu jsou to pneu které se několik let nevyrábí takže není co reklamovat, a bohužel u pneu je reklamace značně obtížná, pokud tedy se vada neprojeví hned na servise, z 100% pneu co se dávají na reklamaci jich je 99% neuznáno.
Minulost - Škoda 120L '88 - 55PS