zapojeni mechanik a hdd

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
mira300

zapojeni mechanik a hdd

Příspěvek od mira300 »

mám problém nemužu zapojit mechaniky a jeden hdd viz obrázek

červený označuje co potřebuju zapojit a ty malé červné označují kde jsou konektory na 40ti žilák
sata disk je jasnej ale ted ty ide

1 cd.rom
2 cd-rom
2 hdd-sufle

tyhle 3 veci potřebuju zapojit ale jak
Přílohy
_hracky_2agath 002.jpg
_hracky_2agath 002.jpg (89.1 KiB) Zobrazeno 509 x

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Na jeden IDE kabel zapojíš pouze 2 IDE zařízení, žádná rozdvojka na to neexistuje, takže zapojíš buď hdd+mechaniku nebo 2 mechaniky. Pokud nemáš na desce další ide tak máš smolíka, dneska už to není na všech deskách,
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojeni mechanik a hdd

Příspěvek od sotomaior »

prvne si tam v tech IDEckach udelej trochu poradek...pokud ti to nevychazi na delku jdou poridit delsi, ale pokud na kazdy z kabelu pichnes do prvni pozice jednu z dolnich mechanik tak by si mel zapojit i ty vrchni ne?ten case nevypada zase tak velky...

a jestli ti ten konektor chybi tak koupis do PCI rozsirujici kartu na dalsi IDE zarizeni

mira300

Příspěvek od mira300 »

mám tam dva 40ti žiláky
a jak je ten slot na kabel dole tak jsou tam dva druhý jsem nezakreslil

Firearms

Příspěvek od Firearms »

pokud vidim dobre tak mas dve Cdromky a jedne HDD - coz jsou tri zarizeni IDE... Mas tam dve ksandy tak to normalne zapoj.. je prakticky suamk jeslti zapojis Master/slave Cdromy nebo master disk a slave Cdrom a druhou Cdromku hodis na druhej IDE kanal.. Drive jsem cetl spoustu clanku o tom jak se zvysuje prace mechanik pri vypalovani pokud je nechas na stejnym IDE kanalu.. jeslti to je ci neni pravda netusim... Asi tam nejaky zanedbatelny rozdil bude ale nic dramatickeho... Spis jsem se obcas na predevsim starscih deskach setkaval s problem vynechani jednoho zarizeni na prvnim IDE kanalu... pak Bios hlasil chybu... Nevim co to tenkrat bylo za chipsety tusim Via 333 a 400 .. Uz je to dost dlouho... Pokud se Ti nejaky zarizeni nehlasi tak si spise prekontroluj Jumpery...
DSM Team
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“