Jak správně konzervovat lak?
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
Jak správně konzervovat lak?
Koupil jsem na radu prodejce v D&M šampoň Mafra.
Přijel jsem na benzínku, opláchl to wapkou s mýdlem.
napustil jsem vodu do kbelíku, přidal šampon a celýho ho vydrhl houbou.
pak jsem ho celýho ojel znova wapkou ale jen s vodou.
pak jsem ho postupně jelenicou vysušoval a leštil
okna jsem vzal plínkou a okenou
s podivem při použití takovýhotoho přípravku pro rychlostékání vody, to okno ještě nějakou špínu pustilo. pak ten přípravek ještě rozleštím suchou hadrou, ale okna jsou jinak OK.
Mám tvrdej vosk bez brusných částí.
naliju na hadru a rozetřu, po zaschnutí vyleštím takovým tím hadříkem co jsou z toho košile.
Je to správně nebo ještě mi někde něco chybí nebo přebývá? Díky za připomínky a náměty
Přijel jsem na benzínku, opláchl to wapkou s mýdlem.
napustil jsem vodu do kbelíku, přidal šampon a celýho ho vydrhl houbou.
pak jsem ho celýho ojel znova wapkou ale jen s vodou.
pak jsem ho postupně jelenicou vysušoval a leštil
okna jsem vzal plínkou a okenou
s podivem při použití takovýhotoho přípravku pro rychlostékání vody, to okno ještě nějakou špínu pustilo. pak ten přípravek ještě rozleštím suchou hadrou, ale okna jsou jinak OK.
Mám tvrdej vosk bez brusných částí.
naliju na hadru a rozetřu, po zaschnutí vyleštím takovým tím hadříkem co jsou z toho košile.
Je to správně nebo ještě mi někde něco chybí nebo přebývá? Díky za připomínky a náměty
ten neco hadr jako z kosile je flanel a je na picu...pouzij priste normalni umely vlakno, jinak na lesteni by si nic nemel posrat. Na okna pouzij zlatej ceskej iron (ten co chlastaj bezdaci) a pouzij kuchynskou uterku (nebo hajzlak). Pokud mas jeste nejaky otazky, staci se zeptat...
http://www.facebook.com/djdoemixx
tak záleží jakej druh laku máš..pokud je starý tak je dobrý to občas přejet pastou s brusnýma částicema, tím odstraníš zvětralý lak a pak to navoskuješ tím tvým tvrdým voskem...
________
darebashop.cz - s vůní spáleného benzínu
facebook - dareba hadry
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
facebook - dareba hadry
Fabia 1,9 | SDI |
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak správně konzervovat lak?
ano flanel, taky si myslím že je na prd.
No na okna jsem použil ten iron, ale pak jsem to našplíchal těma za deště i bez stěračů.
No ale ten tvrdej vosk mi dělá šmouhy nejde to vyleštit do lesku beze šmouh asi ještě na tom pořád zůstává ten starej vosk a to jsme to už 3x umyl.
mám modrou metlu, nic brousit nebudu ještě to zkurvím.
No na okna jsem použil ten iron, ale pak jsem to našplíchal těma za deště i bez stěračů.
No ale ten tvrdej vosk mi dělá šmouhy nejde to vyleštit do lesku beze šmouh asi ještě na tom pořád zůstává ten starej vosk a to jsme to už 3x umyl.
mám modrou metlu, nic brousit nebudu ještě to zkurvím.
VW Golf 2♂ 1,8 8V 66kW/90PS/5250 137Nm/3000
Seat Toledo Magnus ♂ 1,9 8V TDI 66kW/90PS/4000 202Nm/1900
And PRV
And PRV
- Fazeey
- Kontaktovat uživatele:
ja teda nejdřív lak leštim a pak teprv na to dávam vosk
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu
Me zase pripada ze kdyz to vemu tim samponem na auta misto nakyho normalniho saponatu tak se to tak dobre neumyje, spis se nejaky vetsi casti bordelu jakoby zakonzervujou... Jinak Vecernicku, zkus pouzit jinej vosk, nejlepe Sonax. S voskem sice moc zkusenosti nemam, ale co se normalnich tekutejch lestenek tyce tak sem koupil nakou lestenku Nigrin ktera byla sice docela dobra ale taky delala smouhy a potom sonax za stejny penize akorat teda vo neco mensi, ale to se neda rovnat. za prvy mnohem mensi namaha (mnohem lip se to lesti) a za 2 to nedela smouhy. Tamtu sem musel elstit lestit a lestit aby to aspon nejak vypadalo a stejne byly smouhy a tu sonax jenom nanesu pockam az to trochu zaschne a trosku preblejsknu a je to parada. podle me je taky asi dobry to jednou za cas vzit tim vobravdovym tvrdym voskem a potom uz jenom normalni tekutou lestenkou a potom zase za cas tim voskem,.. Jinak chtel sem se zeptat, co pouzivate na vnejsi plasty? Cetl jsem tu ze je vyborna diava, tak sem to koupil, kdyz se to s tim udela tak to vypada sice nadherne, ale druhej den uz je videt jak se to pomalu mistama vodparuje a potom je to fuc. To samy ty takovy pripravky na vnejsi plasty. Teda krome cernidla, ktery se mi zase nelibi z toho duvodu, ze to je moc cerny a zakrejva to tu strukturu plastu Ale zase se mi ta diava osvedcila na vnitrni prahy. Tam co jsou vdycky tuny blata tak to ani nemusim mejt, jenom pretru diavou, za chvili prelestim a je to jak novy a i to tam vydrzi. jo a co se vam nezda na flanelu
Naposledy upravil(a) bóďa dne 23 srp 2007 20:53, celkem upraveno 1 x.
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
?? to lestis lak bez vosku? to trosku skrabes ne?Fazeey píše:ja teda nejdřív lak leštim a pak teprv na to dávam vosk
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
počki to mám jako něčím leštit nějakou leštěnkou či co? Já myslel že to stačí tou jelenicou.
Mám vosk sonax
Jříká se tomu nějak oživovač vnějších plastů a nejlepší je ten se silikonovým olejem. A pokud jsi t předtím nepoužíval tak se nediv to bude pít jako houba.
Mám vosk sonax
Jříká se tomu nějak oživovač vnějších plastů a nejlepší je ten se silikonovým olejem. A pokud jsi t předtím nepoužíval tak se nediv to bude pít jako houba.
And PRV
And PRV
Vecerniek si dela kozi dost...ozivovac vnejsich plastu je na listy narazniku, dveri, popr. zrcatek, tak proc to proboha placas na plechy?...na zasly cerny plasty mi staci blbej glycerin z lekarny a svoj udela, lestenku mam Coyote na nove a metal laky, vosk jeste nepouzivam, ale asi zacnu.
japonec a korejec....
napřed to přelešti brusnou leštící pastou aby jsi se zbavil toho bordela šmuh apd a pak to vem voskem jako ochranou vrstvu... tím že máš metlu máš to lakované a není to tak citlivé... nic na tom neposereš obětuj peníze na 3M pastu a máš pokoj.. Vosk pak použij klasicekj bezbarvej jen na ochranu ne leštící vosk ten ti udělá šmouhy...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já Ti popíšu, jak to dělám já. Vezmu 10 Kč, ošplíchám auto vodou s šampónem, pak vezmu druhou desetikorunu a ošplíchám to jen vodou. A pak jedu. Žádný komplikace, auto má hlavně jezdit, stejně to máš do půlhodiny od vyleštění zase zasraný.
No rád bych upozornil že lak je náchylný na působeni okolních vlivů... Pokud budeš lak konzervovat barva zůstane dlouho hezká a nevypálená... hlavně červená barva... Např když zaprší a jedno auto bude neošetřené a druhé ošetřené tak uvydíš jak po ošetřeném voda stéká a dělá jen kapky a neošetřené bude mít na sobě mokeé mapy a nebudou se dělat kapky... prostě jednou do měsíce by to chtělo auto navoskovat a lak bude dlouho hezký... Zvláště pokud ho obnovujete (leštění brusnou pastou , tempem apd...)... Tím z něj strhnete konzervační vrstvu a lak bude jakoby živej a rycheji zajde...Ivan píše:Já Ti popíšu, jak to dělám já. Vezmu 10 Kč, ošplíchám auto vodou s šampónem, pak vezmu druhou desetikorunu a ošplíchám to jen vodou. A pak jedu. Žádný komplikace, auto má hlavně jezdit, stejně to máš do půlhodiny od vyleštění zase zasraný.
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale jóó, to já si zase vyleštím 3x za rok v klídku na zahradě na chalupě, jen jsem popsal, jak se zbavuju u benzinky největšího bordelu.
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
elviiis přesně, nic brousit nechci, jen voskem zakonzervuju a kašlu a čmouhy. večer pršelo a ráno to bylo beze šmouh.
generics: reagoval jsem na příspěvek boďi, nepatlu to na lak ani na kov ale na plast čistej černej plast.
generics: reagoval jsem na příspěvek boďi, nepatlu to na lak ani na kov ale na plast čistej černej plast.
And PRV
And PRV
Jo já leštím před garáží v klidu a občas na agip na wap to spláchnot... jinak já na plasty používám mlíko... Teda alespoň tomu tak říkaj... kámoš mi to vozí ze servisu kde to používaj na čištění interiéru... krásně to čistí plasty palubovky hadice pad... nenchává čmouhy a není mastný jako silikon...
nevim jak ty, ale ja rikam lestenka tekuty lestence. potom jeste existuje vosk. Jinak kdybys cetl, tak jsem psal, ze ty ozivovace plastu jsou naprd, protoze je to za chvili fuc. A taky nevim, kde jsi cetl, ze jsem ty plasty predtim neozivoval,.. Jen me uz nebavi vdycky to tim napatlat a za chvili je to zase sedy,.. Takze prosimte nez do nekoho zase zasces priste rejt tak pred tim trochu premejslej a procti si text, kterej napadas. diky.Vecernicek píše:počki to mám jako něčím leštit nějakou leštěnkou či co? Já myslel že to stačí tou jelenicou.
Mám vosk sonax
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
boďa ty voe já do nikoho neryju Nikoho nenapadám jen se snažím rozumě z vás dostat informace jak co neefektivněji naleštit auto tak aby za chvilku nevypadalo jako nějkej vrak.
já teda nevím, ale říkám že mám dobrou zkušenost s oživovačem plastů se silikonovým olejem nic víc nic míň, a težko bude existovat něco lepšího. pokud ano tak někdo něco plácněte jak se to jmenuje nebo co pomáhá.
tak v tom případě mi v tom postupu ta leštěnka chybí. Tipuju mafra... nebo taky sonax co?
já teda nevím, ale říkám že mám dobrou zkušenost s oživovačem plastů se silikonovým olejem nic víc nic míň, a težko bude existovat něco lepšího. pokud ano tak někdo něco plácněte jak se to jmenuje nebo co pomáhá.
tak v tom případě mi v tom postupu ta leštěnka chybí. Tipuju mafra... nebo taky sonax co?
And PRV
And PRV
Z vraku leštěnku neudělášVecernicek píše:jak co neefektivněji naleštit auto tak aby za chvilku nevypadalo jako nějkej vrak.
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
voe
And PRV
And PRV
já na starej lak používam tempo, umeju a pak vyleštím, sice je to pracný, ale hned je z toho jiný auto než se to zase za..re
vw golf II 1.6 carb.
výškově stavitelnej podvozek
ATS CUP 195/50 R15
<a href="http://pomalu-a-vklidu.wz.cz"> pomalu-a-vklidu </a>
výškově stavitelnej podvozek
ATS CUP 195/50 R15
<a href="http://pomalu-a-vklidu.wz.cz"> pomalu-a-vklidu </a>
jo ale večerníček nechce strhnout tu zvětralou část laku takže tempo ee.. Ale dobře se tempem čistí různý zažraný bordel na předku - med, muchy, krev...mcsow píše:já na starej lak používam tempo, umeju a pak vyleštím, sice je to pracný, ale hned je z toho jiný auto než se to zase za..re
________
facebook - dareba hadry
Fabia 1,9 | SDI |
facebook - dareba hadry
Fabia 1,9 | SDI |
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
jj lak mám fajn, nechci ho drhnout.
poradí mi někdo teda tu leštěnku?
And PRV
And PRV
V podstatě jaký koliv značkový výrobek.. já doporučuji 3M... vše co dělaj ať fólie pasty nebo jen pitomé hadříky je vždy super... Ale odpovídá tomu cena...Vecernicek píše:jj lak mám fajn, nechci ho drhnout.
Ivan píše:Já Ti popíšu, jak to dělám já. Vezmu 10 Kč, ošplíchám auto vodou s šampónem, pak vezmu druhou desetikorunu a ošplíchám to jen vodou. A pak jedu. Žádný komplikace, auto má hlavně jezdit, stejně to máš do půlhodiny od vyleštění zase zasraný.
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
Nejlepsi na venkovni plasty,aby zustaly cerne po dlouhou dobu je od Turtle Wax na pneumatiky.Je to takova zeleno-stribrna butilka,myslim ze rada Titanium.Pouzivam to samozrejme i na kola,ale na ty plasty je to taky vyborny.