iPhone - rady, zkušenosti

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

iPhone - rady, zkušenosti

Příspěvek od Idaho »

Dnes jsme si pořídil apple iPhone 3G 16GB ( teda spíše sem k nemu přišel jak slepej k houslím ). Je fungl nový ( koupeno v O2 ) a zarazilo mne že v balení není nic jako český návod ( jen EN a SP ) a dokonce žádné cd s ovladači atd.
Chtel jsem si doinstalovat cestinu ( staženo + návod z warfora ) ale tam je postup :
1) Otevrte iTunes a pripojte vas iPhone k PC pomoci USB kabelu.
2) Pokud ho mate v panelu Devices zobrazeny, zmacknete Shift + kliknete na Restore

iTunes mi hlásí že nejsou v cr podporovány ( možna je to tím, že data budou aktivována od pulnoci )
zaroven semi ale ani neobjevuje iPhone ve Woknech ( správa / device manager )

máte s tím nekdo zkušenosti? nemáte nekdo českou nebo nejakou pokorčilou dokumentaci k iPhone ? To co je EN a SP tak je jen "disclaimer " a něco jako "rychlé tipy"..

docela mne ET nasral že k tak drahému founu není schopen dát ani manuál v EN ( pořádnej :( )
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

MOTyLEK
Kontaktovat uživatele:

Re: iPhone - rady, zkušenosti

Příspěvek od MOTyLEK »

snad Ti tohle pomůže http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?t=6970" onclick="window.open(this.href);return false;
Nezáleží na tom co řídíš, ale jak to umíš řídit!
--------------------------------------------
http://pedric.wz.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
opel vectra caravan 1.6 16V
NIKON D40

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

tak takhle zkur*ene odfláknutou podporu sem ješte u ničeho nezažil. Vidím to tak že do týdne bude pryč a já se jen přesvečil že produkty od Apple se u nás nevyplatí kupovat jelikož distributoři totálne se*ou na uživatele...

už na starne 1 bo 3 sem pohořel :D "..synchroizujte iPhone s kontakty" .. bože jak? zepatlo se to na číslo iphonu apotom to po me chce rovnou číslo kreditkx na což seru ( i v manuálu píšou že je to potřeba pouze na nákupy, a ty já delat nebudu )..

kua má tu nekdo iPhone nebo ste ho taky už rozšlapali??
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Svagr ho pred tydnem koupil u O2 a je z neho uplne odvarenej. Ale anglictina mu vyhovuje, ze pry je v nem jednoducha.

AlesShi

Příspěvek od AlesShi »

ajfoun je americkej šajz
pokud nejsi samponek, nebrat 8)
máš plnou tašku jó máš?

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

mel jsem ho zadáčo a foun potřebuju tak proč nevzít, za 8-9tis se dá strelit vždy :)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Idaho píše:mel jsem ho zadáčo a foun potřebuju tak proč nevzít, za 8-9tis se dá strelit vždy :)

...ale po tom co topředvádí si nedokážu představit vola co to za více 2tis koupí :D

MOTyLEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOTyLEK »

Kámoš dělá u T-Mobile, má ho taky a je spokojenej, ikdyž já dávám přednost klasice N70, stará dobrá a pro mě úplně vyhovující, nemám rád chytřejší věci než jsem já :lol:
Nezáleží na tom co řídíš, ale jak to umíš řídit!
--------------------------------------------
http://pedric.wz.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
opel vectra caravan 1.6 16V
NIKON D40

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

MOTyLEK píše:Kámoš dělá u T-Mobile, má ho taky a je spokojenej, ikdyž já dávám přednost klasice N70, stará dobrá a pro mě úplně vyhovující, nemám rád chytřejší věci než jsem já :lol:
me selíbí,l funkce taky má zajímavé a dost vecí vychytanejch ale když človek neví jak je zapnout, vypnout, nastavit, použít tak je mu tak leda k hovnu..

.. a to zku*vený itunes mi taky pekne se*re .neví nekdo jak přidat skladbu do playlistu a pak jinahrát do iPhonu?

qwer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwer »

když ho JB a nahreješ CZ a cracknes aby jis tam moch davat hry tak je v pohodě.. chvilka srani ale potom parada.. 8) Tet bych jinej telefon nechtel
Passat B5.5 TDI 96kw

qwer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwer »

Idaho píše:
MOTyLEK píše:Kámoš dělá u T-Mobile, má ho taky a je spokojenej, ikdyž já dávám přednost klasice N70, stará dobrá a pro mě úplně vyhovující, nemám rád chytřejší věci než jsem já :lol:
me selíbí,l funkce taky má zajímavé a dost vecí vychytanejch ale když človek neví jak je zapnout, vypnout, nastavit, použít tak je mu tak leda k hovnu..

.. a to zku*vený itunes mi taky pekne se*re .neví nekdo jak přidat skladbu do playlistu a pak jinahrát do iPhonu?
normlane odevřeš Itunes a složku se skladbama kterou mas treba na ploše přesuneš do iTunes tam na levo jak mas playlisty.
A pak kdyz pripojit iP tak na nej najednou das Musis nahore a zaskrtnes SINC a vyberes ty playlisty ktery tam chces 8)

je to hodně o zvyku.. ze začatku se mi to taky zdálo dost hrozny a pěkna na ho..... ale tet parada 8) 8)
Passat B5.5 TDI 96kw

KarlosE30
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KarlosE30 »

Já sem si playlisty vytvořil ve Winampu nahrál do itunes (Add playlist to libary) a v založce Iphone si dáš music a vybereš si jakej chceš playlist a dáš sync
ex: Opel Astra F 1,6 8V C16NZ NEW: BMW E34 535i 155kW M30B35 (a špera jak kretén)
Opel Vectra B Caravan 2,5 V6 :-)
BMW E30 327i (nedodělaná eta) hobby car

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

tak už sem přisel na to jak nahrávat jendotlivé soubory a vyhnout se tak tem zasr.. playlistum.

pořád mi stve že není v CZ :( na druhoustranu netroufám si udelat ten jail braking sem na tohel levej :D ) a to sem bejvalej ajtík :D )

qwer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwer »

Idaho píše:tak už sem přisel na to jak nahrávat jendotlivé soubory a vyhnout se tak tem zasr.. playlistum.

pořád mi stve že není v CZ :( na druhoustranu netroufám si udelat ten jail braking sem na tohel levej :D ) a to sem bejvalej ajtík :D )
Je to uplně jednoduché.. 8)

Kód: Vybrat vše

je to soubor který obsahuje soubory pro kompletní Jailbreak na verzi 2.2 a k tomu i soubor pro kompletní a funkční češtinu nebo slovenštinu na verzi 2.2
Ulož to: http://uloz.to/1124870/CZaSK_Jailbreak_2.2.rar
CZShare: http://czshare.com/497325/RTcd/CZaSK_Jailbreak_2.2.rar

je v tom programa ten ti na obrazkach ukazuje co dělat ..
Nejobtížnější co tam je tak je asi dostat iP do recovery modu.. že držíš tlačitko home a hold po 10s pustíš hold a asi po 5s pustíš home...Pak jen čekáš a koukas jak se tam nahrava novej FW s JB... potom tam je další FW s CZ a SK jazykem... a ten tam pak vložíš normálně přes iTunes.. podržíš shift a klines na resotore a vybereš ten FW

8) 8)

kdyžtak napiš PM jestli by si link na ulož.to nešel.. Na czshare bych ti pučil učet.

A aby tam šli crackly hry tak je potřeba udělat ješte neco.. Kdyžtak napiš až budeš mit JB
Passat B5.5 TDI 96kw

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

testnul sem si ten recovery mode - jak poznám že je to v nem? já ám černou obrazovku a obrázek jablíčka a po cca minute naskočí "klasika". Jinak kdsyž zmáčknu hold ( to ltačítko nahoře co zamyká?? ) home ( ti kulaté pod dipslejem a držím je obe 10sec tak mi to udelá práve tohle.. nereaguje to už nijak jinak když hold pustím a držím ješte 5sec to home..

jinak ten soubor má 500mb :( bejt to na rapidu sem rád ale tohle stahovat je utrpení :( - každopádne díky, třeba o tom modu bude neco v tom popisu,..

shotik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shotik »

drzis se 5 sekund myslim dohromady ty tlacitka tim se to resetne a pak se drzi home samotnej cca 20vterin
Octavia II TDI

qwer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwer »

mno každopadně je to v tom navodu napsany přesne.. je to jednoduchy..

proč na rapidu ? napiš mi SZ a pošlu ti moje přihlašovavcí udeaje na czshare.. mě to jde plnou rychlosti s czshare 8)
Passat B5.5 TDI 96kw

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

ja mam Ipod touch 2gen. a cekam az nekdo udela jailbreak, zatim jsem nasel jen samy fejky... ale aplikace na to sou fakt husty a uzitecny, to se musi nechat a hry taky, ted hraju touchgrind [fingerboard] a sem z toho uplne vodvarenej :D
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift.

qwer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwer »

Roume-n píše:ja mam Ipod touch 2gen. a cekam az nekdo udela jailbreak, zatim jsem nasel jen samy fejky... ale aplikace na to sou fakt husty a uzitecny, to se musi nechat a hry taky, ted hraju touchgrind [fingerboard] a sem z toho uplne vodvarenej :D
on neni ? Včera jsem jeden 2gen. dělal.. byl tam FW 2.2 pac to bylo aktualizovaný přes iTunes a v pohodě to šlo...

SW odblok neni pro 3G ale pro 2G mam dojem že je, a nebo mě to včera šlo.. 8) 8)
Passat B5.5 TDI 96kw

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

a myslis Iphone nebo Ipod touch ?

qwer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwer »

Roume-n píše:a myslis Iphone nebo Ipod touch ?
jistě že iphone
Passat B5.5 TDI 96kw

qwer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwer »

třeba http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1880" onclick="window.open(this.href);return false;
Dá se řict že jsem to takhle přesně delal v ip měl bejt FW 2,2 a šlo to..
FW 2.2 pro iP 2G jsem stahnul.. ten programek QuickPWN a zachvilku to bylo...

Co jsem vždy čet tak pro 2G se dá řict že byl dycky JB a odblok.Pro 3G byl taky JB ale zas nebyl odblok..Ten de jedině třeba pres yessim atd..
Ja mam 3G od o2 a JB, kamos 3G z USA a ma yessim a JB , a 2G s FW 2,2 s odblok a JB 8)
Passat B5.5 TDI 96kw

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Hele radsi to strel je to fakt kram tak akorat do hamburgerlandu... :wink: Dneska ho mit v ruce a udelat mi co mi delal tehdy tak bych ho hned rozslapnul.
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

no jo, ale ja mam Ipod touch 2gen, coz je zatim posledni model a je to vlastne to samy co Iphone, ale bez telefonu a na ten to zatim nejde

qwer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwer »

Roume-n píše:no jo, ale ja mam Ipod touch 2gen, coz je zatim posledni model a je to vlastne to samy co Iphone, ale bez telefonu a na ten to zatim nejde
http://console-forum.net/showthread.php?t=34440" onclick="window.open(this.href);return false;
Passat B5.5 TDI 96kw

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tak s JB sem přesne úodle mých očekávání pohořel.. :(

jakým zpusobem dostat do Iphonu PDF ( zatím si je posílám jako přílohy v mejlu ) , kde se tam sakldují a jak se k nim dostat ? žádnýho souborovýho managera ve výbave nemá, kupovat nechci, takže sem odkázanej na otvírání příloh v mejlu což je v případě cca 40pdf souboru dilenskeho manuálu značne zdlouhavé..

Amiíci neumí nic udelat pořádne, už mi nic od apple nemsí do baráku :D ( a to si ženuska koupila ipoda nano :D )

DrGis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

staci ti stahnout z app storu file managera, je jich tam vic, soubory si nahrajes do pameti pomoci wi-fi
jinak iPhone je na hrani dobry, ale na praci mam po zkusenostech se symbianem atd. a spol. nejradeji WM, uz jenom kvuli dokonale synchronizaci s outlookem
TOYOTA CELICA ST165 & ST205

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

DrGis píše:staci ti stahnout z app storu file managera, je jich tam vic, soubory si nahrajes do pameti pomoci wi-fi
jinak iPhone je na hrani dobry, ale na praci mam po zkusenostech se symbianem atd. a spol. nejradeji WM, uz jenom kvuli dokonale synchronizaci s outlookem

Outlook nepoužívám, hry nehraju. Sere mne že tam není žádná rozumná aplikace na psaní dokumentu a vse se musí dokupovat :( Maily mi stahuje celkem dobře standartní aplikace co tam je..

Pomalu si zvykám, nemít to tak velkej display ( přehrávání filmu v bise cestou do / z práce ) tak už šel z domu..

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

čím víc se v tom vrtám, nic víc přicházím na to že vlatsen ani nevím k cemu ten JB je.. aplikace s ekupují , neleze je vyzkoušet a tomuhodnocení uživateu moc neveřím,. Kupovat neco o cem, nevím jak funguje a nemít možnost si to vyzkoušet mi přijde dost nahovno..

zatím jsem nenasel ani aplikace co by sli nainstalovat ( stahnout a nainstalovat do Iphone ) takže v podstate je to pro mne spíš jen předraženej přehrávač s funkcí volání a sms ( absence MMS mne zacíná poslední dobou dost srát ) kterej neumí v podsatte vubec nic ..

Beaver

Příspěvek od Beaver »

iPhone bych pouzival mozna v pripade, kdyz by mi ho nekdo venoval a to jenom proto, ze v nem jde otevrit terminal a clovek so dela s UNIXem se s tim trochu vyblbne. Jinak z principu bych si nekupoval vec, kterou musim 3x hacknout a 2x cracknout jenom proto abych si tam nahral to co potrebuju, coz ale ve vysledku casto konci tak, ze to zhavaruje, nebot tomu chybi jeste neco, co tam clovek nedal jako prvni.

Posledni aplikace, kterou jsem si dohral do telefonu (Nokia E70) a dotahnul jej k totalni dokonalosti byl SSH klient, abych doma (pripadne kdekoliv jinde na zemekouli) nemusel zapinat PC nebo laptop kdykoliv se potrebuju dostat pres WiFi na server (napr. spustit download nejakeho pekneho filmu spek ).

Idaho: Od amiku mam ThinkPad, za ten bych se primlouval :wink:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“