Renault Master 2,5Dci

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
milonovo

Renault Master 2,5Dci

Příspěvek od milonovo »

Ahoj,přemejšlím o koupi nějaký dodávky a narazil jsem na tohle.Abych řekl pravdu,mám sám hned několik proti.Za 1.) renault... za2.)předohrab za3.) CR motor (abych řekl pravdu,tak po zkušenostech s BMW,který má taky CR BOSCH bych i tu dodávku radši benzinovou,ale tyhle kolem 3,5T celková se asi benzinový nedělaj,nebo málo) za 4.) jde na 3 válce za 5.)Převodovky u těhle aut údajně taky moc nedržej.

Má to cenu kupovat?(r.v. 03,najeto cca 200tis)Pokud bude ten motor potřebovat víc než jen výměnu vstřiku (Kolik stojí vstřik?),dá se na to něco rozumně sehnat,kroužky,pístová sada,rozvody?Je ten motor jinak aspoň trochu trvanlivej?
Proč se ptám,co tak po těch dodávkách koukám,tak je většina co jsou za rozumný peníze ve strašlivým stavu už podle fotek,minimálně opticky,tohle je naopak moc pěkný,vypadá to,že s tím jezdil majitel a docela si toho vážil a celkovýmu stavu bych dal asi přednost před něčím co zatím jede,navíc,pokud se ten motor opraví,tak aspoň člověk ví,co si tam dal.

Jediný info co jsem schrastil jsou byli na renaultclubu,ale to bych radši nekomentoval,protože omlouvat to že se serou skříně tím,že s tím kde kdo lítá i přes 100,s tím se musí max. 90 je docela úsměvný.

SubTera

Re: Renault Master 2,5Dci

Příspěvek od SubTera »

Firma myho kamarada vymenila Mastery za Sprintery, ale vsechny byly 3.0dCi...sralo se tu furt a nejvetsi pech, ze se vetsinou posraly az u cile (Francie), takze odtah do tamnich servisu - sem tam odpadla jen hadice od turba, obcas se posralo turbo, egr, vstrik, vsechno hodne nakladny investice. To, ze jede na 3 valce je napsany v inzeratu nebo jsi se na to byl podivat?

milonovo

Příspěvek od milonovo »

To je napsaný v inzerátu,není to úplně za rohem,tak nejdřív přemejšlím,jestli tam má cenu jet.Ty 3L jsou tuším Isuzu a ty se serou snad úplně ve všem,2,2Dci taky není úplně spolehlivej,tak babo raď :D Na spintera nemám,teda na takovýho aby vypadal třeba tak jako tenhle Master a než jezdit nějakou omydlenou plečkou,tak to už radši vezmu nějakýho starýho transita 96-00 v pěkným stavu,to je naprosto bezproblémový auto až na to že trochu hnije a všechno je na to za pár korun.

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Jinak se mi líbí LTčko,hlavně ten motor 2,5Tdi ,ten 2,9 ve sprinteru je taky dobrej,to byly ještě diesly co měli význam.Nicméně to je prostě jiná cenová...

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Tranzit do 00 je ale jen se starym xichtem, co? Ale zase je za dobry penize, to je u Fordu zvykem:)
LTcka mas aspon castecnou jistotu dobryho motoru. Mercedes taky nemusi byt zrovna vyhra, kamarad bral ty biturbo. Vita napriklad byly taky dobry srace.

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Také jsem řešl dodávku před 1/2 rokem. Na novou jsem neměl a nechtěl jsem si půjčovat. Problém je, že je to skoro vždy pracovní nástroj, do kterého sedne zaměstnanec a dává tomu. Nasere ho šéf, tak to odnáší auto. :roll:

Nakonec jsem raději koupil Pick-UP od státu (vaří pivo), které dostalo za státní peníze , na co si jen vzpomělo. :D
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

milonovo

Příspěvek od milonovo »

No to je ono,tady ten renault je i přes ty KM velmi zachovalej,prostě je vidět,že s tím jezdil asi majitel...Jinak by mě nad tím ani nenapadlo přemejšlet.
Jo transit do 00 je starej,ale dobrej.Mám taky jeden exemplář,podlahou by člověk možná prolít,kdyby přes ní nebyla překližka,ale motor nezakouří (bez turba),chytá na škrtnutí a jede furt.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

milinovo. to jo, ale za hranice se s tim asi nevydas. Btw, mam dojem, ze 3.0 dci neni isuzu. Je to myslim renaultackej motor a pouziva ho napriklad nissan.

EDIT: tady je clanek
http://news.auto.cz/technika/renault-dc ... issan.html" onclick="window.open(this.href);return false;

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Nejsem si jistej,jestli si to nepletu s Oplem,ale Opel a Renault taky mají holport,dneska člověk neví...

Květoslávek

Příspěvek od Květoslávek »

milonovo píše:Nejsem si jistej,jestli si to nepletu s Oplem,ale Opel a Renault taky mají holport,dneska člověk neví...
zkus se podívat na http://www.bsauto.cz" onclick="window.open(this.href);return false; dělám v bazíku..... 8) a máme takove stroje....
Volvo V40 2.0 T4 yellow Faketaxi :)
Go HARD or Go Home!!!

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Díky za nabídku,ale tady to nebylo o tom,že bych nevěděl kam pro to,ale jestli tohle vůbec kupovat.Už jsem se několikrát přesvědčil,že ušetřit při nákupu neznamená ušetřit...Takže pořád přemejšlím,jestli nezaplatit o něco víc a nekoupit auto,protože u MB a VW jsou ty R5 motory jistota a u Fordu i když je taky CR,jsem aspoň seznámenej s problematikou.(Většina problémů souvisí s CR,nehrozej bonusy jako převodovka,zadřenej motor atd.)

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Nemáte teda někdo nějakou zkušenost,nebo neznáte problémy těhle motorů?Koukal jsem že se serou i docela nový a ty převodovky?Stačí měnit olej,nebo je to zkrátka krumpl...Většinu aut doposavad jsem kupoval se špatným motorem,protože pojízdný auto i pěkně vypadající je stejně risk a takhle to vyjde na podobný peníze,přičemž motor bude jako novej a člověk ví,co v něm má.Ale otázka je,jestli má cenu dělat to u Renaultu...

U LT vím co s tím je... tam je to zpravidla zanedbaná vodní pumpa při rozvodech,nebo celkově rozvody a vím,že škody zpravidla nejsou takový i když je řemen v prdeli.Ale o renaultu nevím zhola nic,protože mě nikdy nezajímal.

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Jo a LT 2,8Tdi,to je převrtanej 2,5,nebo jinej motor?

BALI

Příspěvek od BALI »

o LT 2,5TDI bych věděl,ale je s chlaďákem :D
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

napiš nějaký tvoje požadavky( velikost, rok, výbavu a cenu), ať se máme od čeho odpíchnout a radit 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelini »

Z vlastni zkusenosti ti muzu poradit,kdyz dodavku, tak Sprintera. Je to proste dric. A hlavne se da i 02 a dal, poridit za velice dobre penize......
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Rudi píše:napiš nějaký tvoje požadavky( velikost, rok, výbavu a cenu), ať se máme od čeho odpíchnout a radit 8)
Podle značení u těch renaultů min. L2H2(pak spíš delší než vyšší),celková 3200-3500kg,náhon radši zadek,ale přinejhorším ten předek skousnu.Jak jsem zmiňoval,ideální by byl benzín a ještě líp automat,ale to je z říše snů :D Vzhledem k tomu že dieslu se asi nevyhnu,tak co stojí za to?(ono je to většinou vzatý přes kopírák) 2,9TD a 2,5 TDI znám,to je asi to nej,co se dá pořídit.Tápu co je 2,8 tdi od VW.220 CDI od MB bych se asi taky nebál,je to sice CR,ale relativně povedenej.Nicméně jak už jsem psal,nemám na to zase tolik peněz,takže mě zajímá,která z těch levnějších variant stojí za to. Ta 2,8DCI teda asi moc ne,je to to samý v Ducatu?Pak je taky zajímavý,že některý motory mají v různejch značkách různou spolehlivost...Prostě nějaký postřehy ideálně od někoho kdo lítá dodávkou,nebo se o to zajímá.Na chalupě mám autoojetiny,kde nějaký dodávky jsou,budu tam muset zajet.

olle72

Příspěvek od olle72 »

Zrovna ta 2,8 dci je celkem spolehliva.Jde o to jestli to ma opravdu jen 200 000 km.Vstrik na to stoji 14 000 Kc.Jinak tyhle auta jsou celkem spolehlivy,ale musi se o to majitel dobre starat a pravidelne servisovat.Pokud by jsi mel VIN,tak Ti muzu zjistit historii.
Daily car - Peugeot 206 RC
Family car - Octavia L&K

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Díky,cena vstřiku úplně stačí...Na BMW stojí ,,jen" 9100,- :D ale ani to mi moc nechutnalo...Prostě starší CR motor nemá moc cenu kupovat,min. ne tenhle.Ten příplatek za VW nebo MB,se teda ve finále vyplatí.Jinak na CDI se dá vstřik koupit cca kolem 6tis. a na transita to taky nebude takováhle rána.

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“