Moderátor: Rudi
Tommy1978 píše:Co se týče mě tak only LCD
známej právě plazmu vyměnil za lcd.Prej se bál,že by mu to časem vypálilo na zeď jeho obrysPaty47 píše:Další věc je, když se bude na plazmě pořád čumět na jeden program, tak se tam vypálí to logo, a taky si můžete plazmou i přitápět![]()
tak doufám že jsem ti aspoň trochu pomohl, jak řikám je to na každém co si vybere. My máme LCD od LG-94 úhlopříčka a spokojenost maximální, můžu k tomu připíchnout co se mi zachce, obraz paráda atd......gizmi píše:Paty47: tohle me zajima prave, protoze vsichni rikaji ze plazma je primotop, dokonce kdyz jdu do kramu a projdu kolem plazmy zezadu, tak je to poznat..ale Tuner2 me zacina tvrdit ze to je KEC..Coz se mi opravdu nezda.. Nehlede na to ze ceny LCD jsou asi niz a vyuziti i jako monitor je dost podstatne..
to u je starejch plazem, teď už maj nějakou technologii na posun obrazu u par pixelu, což by mělo fungovat jako screensaver pro crt monitory.. jj plazmový dělo něco spotřebuje, se podivej na Dooma3Paty47 píše:Tak je určitě na každém co si vybere. Podle toho co vím a co jsem slyšel je hlavní rozdíl mezi LCD a plazmou ten, že lcdéčko má obrazovku z krystalů. Plazma to má nějak jinak. Další věc je, když se bude na plazmě pořád čumět na jeden program, tak se tam vypálí to logo, a taky si můžete plazmou i přitápět![]()
fakze nekecaScully píše:LCD do 42" a plazma nad 42". To je pro mě jasný jak facka, spíš jde o použitej displej, tad...
Ano plazma žere a hřeje, ale u musíš to brát s pohledu velikejch uhlopříček, a pak to není zas takovej problem.
Nejdřív to taky chce si zjistit jak obě ty technologie vlastně fungujou - LCDčko má papírově nižší spotřebu,ale ta je konstantní.Plazma má papírově vyšší,ale odvíjí se to od toho jaký barvy zrovna zobrazuje.Může mít třeba o 50-80W větší spotřebu,ale tu co tam je napsaná bere jenom když je na ní čistě bílá plocha.Čím tmavší to je,tím bere míň.A zkus si schválně teď vzpomenout kdy jsi naposledy v televizi koukal na bílou plochu.gizmi píše:Paty47: tohle me zajima prave, protoze vsichni rikaji ze plazma je primotop, dokonce kdyz jdu do kramu a projdu kolem plazmy zezadu, tak je to poznat..ale Tuner2 me zacina tvrdit ze to je KEC..Coz se mi opravdu nezda.. Nehlede na to ze ceny LCD jsou asi niz a vyuziti i jako monitor je dost podstatne..
Základ informačního průseru,ale je vidět že tomu doopravdy rozumíš!Paty47 píše:Tak je určitě na každém co si vybere. Podle toho co vím a co jsem slyšel je hlavní rozdíl mezi LCD a plazmou ten, že lcdéčko má obrazovku z krystalů. Plazma to má nějak jinak. Další věc je, když se bude na plazmě pořád čumět na jeden program, tak se tam vypálí to logo, a taky si můžete plazmou i přitápět![]()
Nějak ti tam tam vypadla odezva,ta je si myslím kurevsky důležitá a podání černý který je u LCDčka prostě tristní!A já si teda myslím,že to není tak...!!!◊◊◊۞۞۞%%%???Hypnoo píše:Takže to shrnu v pár bodech: LCD = nižší spotřeba, horší podání barev ( neplatí u všech, záleží na cenový relaci ) PLASMA = luxus barvy, vysoká spotřeba.., riziko vypálení loga ši černých pruhů..
Holt Plazma už má své nejelepší roky za sebou...., ať si každej myslí co chce, ale je to tak...!!!!
Tak nám tu svojí potřebu příště prosimtě neventiluj, díkyPaty47 píše:Tak sry hattori, nejsem zas úplnej vševěd, ale řek bych že na to že mi je 14 toho vim docela o tom dost, pro svojí potřebu.