LCD VS Plazma

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

gizmi

LCD VS Plazma

Příspěvek od gizmi »

Dlouho tu nebylo nejake zajimave tema.. 8) Co kdo uprednostnujete a PROC? 8)

milosh
Administrátor

Re: LCD VS Plazma

Příspěvek od milosh »

IT sekce tady je od ceho ???? ja mam LCD TV protoze u nej mam pc jelikoz plazma by mi tam vypalila pekny obrazky :lol:

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Milosh: ja to beru spis jako pokec 8) Nikoliv techniku 8) Jinak pravda, pravda..taky mam LCDcko s PC dohromady 8)

Tommy1978
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy1978 »

Co se týče mě tak only LCD 8)
Mi mame Ňů Býtla a taki noví Toledo f tuninku dost kua voe neasi :lol:

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Tommy1978 píše:Co se týče mě tak only LCD 8)
:cry: :roll: :roll: :roll: :roll:
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

Paty47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paty47 »

už tady tohle téma jednou bylo, no nevadí. Já mám LCD, jinak můžu říct i jakej je rozdíl mezi plazmou a LCD, něco málo o tom vim
The fact that no one understands you doesn't make you an artist! :)

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Já o tom taky něco málo vím,takže říkám kup si plazmu a neřeš píčoviny. :D
✠Luftwaffle✠

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

joke? :lol:

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Tady se to brzy zase semele spek
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

:potlesk:

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

na lcd se mi líbí ostrej obraz, na plazmě nevyblitý barvy.. ale je to typ od typu
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

Paty47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paty47 »

Tak je určitě na každém co si vybere. Podle toho co vím a co jsem slyšel je hlavní rozdíl mezi LCD a plazmou ten, že lcdéčko má obrazovku z krystalů. Plazma to má nějak jinak. Další věc je, když se bude na plazmě pořád čumět na jeden program, tak se tam vypálí to logo, a taky si můžete plazmou i přitápět 8) :lol:

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Paty47: tohle me zajima prave, protoze vsichni rikaji ze plazma je primotop, dokonce kdyz jdu do kramu a projdu kolem plazmy zezadu, tak je to poznat..ale Tuner2 me zacina tvrdit ze to je KEC.. 8) Coz se mi opravdu nezda.. Nehlede na to ze ceny LCD jsou asi niz a vyuziti i jako monitor je dost podstatne.. 8)

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

Paty47 píše:Další věc je, když se bude na plazmě pořád čumět na jeden program, tak se tam vypálí to logo, a taky si můžete plazmou i přitápět 8) :lol:
známej právě plazmu vyměnil za lcd.Prej se bál,že by mu to časem vypálilo na zeď jeho obrys :lol:

FOG

Příspěvek od FOG »

LCD...
štyrykrátštyry tédéí

Paty47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paty47 »

gizmi píše:Paty47: tohle me zajima prave, protoze vsichni rikaji ze plazma je primotop, dokonce kdyz jdu do kramu a projdu kolem plazmy zezadu, tak je to poznat..ale Tuner2 me zacina tvrdit ze to je KEC.. 8) Coz se mi opravdu nezda.. Nehlede na to ze ceny LCD jsou asi niz a vyuziti i jako monitor je dost podstatne.. 8)
tak doufám že jsem ti aspoň trochu pomohl, jak řikám je to na každém co si vybere. My máme LCD od LG-94 úhlopříčka a spokojenost maximální, můžu k tomu připíchnout co se mi zachce, obraz paráda atd......

MEDwjet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MEDwjet »

taky lcd
TDI

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

Paty47 píše:Tak je určitě na každém co si vybere. Podle toho co vím a co jsem slyšel je hlavní rozdíl mezi LCD a plazmou ten, že lcdéčko má obrazovku z krystalů. Plazma to má nějak jinak. Další věc je, když se bude na plazmě pořád čumět na jeden program, tak se tam vypálí to logo, a taky si můžete plazmou i přitápět 8) :lol:
to u je starejch plazem, teď už maj nějakou technologii na posun obrazu u par pixelu, což by mělo fungovat jako screensaver pro crt monitory.. jj plazmový dělo něco spotřebuje, se podivej na Dooma3 :D:D
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

spíš toho dost zničí :D

cosby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cosby »

to jsou tu chujoviny.Chce to najít si pořádné argumenty a zjistit co a jak funguje.
jinak když jsem se díval na plazmu,je fakt,že žere jako kráva a topí a některé aby se uchladily mají vzadu i ventilátorky(ty velké plazmy)

Scully
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scully »

LCD do 42" a plazma nad 42". To je pro mě jasný jak facka, spíš jde o použitej displej, tad...

Ano plazma žere a hřeje, ale u musíš to brát s pohledu velikejch uhlopříček, a pak to není zas takovej problem.
Felicia 1.3MPi Smraďoch racing!!!
www.hana-tuners.org

AlesShi

Příspěvek od AlesShi »

Scully píše:LCD do 42" a plazma nad 42". To je pro mě jasný jak facka, spíš jde o použitej displej, tad...

Ano plazma žere a hřeje, ale u musíš to brát s pohledu velikejch uhlopříček, a pak to není zas takovej problem.
fakze nekeca
máš plnou tašku jó máš?

Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Nekde tady byla tabulka mereni a jasne byl videt kolik ma LCD a Plazma spotrebu... :wink:
CRUZE - Dvojnásobný mistr světa WTCC 2010
EVANDA
ex LEGANZA

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

Nedávno sem si taky vybíral TV...., je fakt že okolo PC se pohybuju hooodně dlouho, takže
je to i částěčně mým koníčkem.... :D Při výběru televize hraje hlavní roli..., co od ní každej očekává...!!
Takže to shrnu v pár bodech: LCD = nižší spotřeba, horší podání barev ( neplatí u všech, záleží na cenový relaci ) PLASMA = luxus barvy, vysoká spotřeba.., riziko vypálení loga ši černých pruhů..
Pro LCD taky hraje to, že spousty firem už přestalo vyrábět plasmové obrazovky....., je dávno pryč doba, kdy LCD stálo jako TV zaprd....., teď se vyrovnají Plasmám a v několika věcech i předčí...!! Jinak ani LCD neni technologie, která má budoucnost...., na trh se dostávají OLED TV, nebo LASER TV, ale to ještě uplyne hoodně času, než se takový mašinky stanou i nám dostupnými...... Já osobně mám SAMSUNG LCD 42", nemůžu si vůbec stěžovat..., je to fakt booomba..., a každej kdo se mě ptá..., tak mu radim ať si koupí LCDéčko....!!!
Holt Plazma už má své nejelepší roky za sebou...., ať si každej myslí co chce, ale je to tak...!!!!
www.obrovskeslevy.cz

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

gizmi píše:Paty47: tohle me zajima prave, protoze vsichni rikaji ze plazma je primotop, dokonce kdyz jdu do kramu a projdu kolem plazmy zezadu, tak je to poznat..ale Tuner2 me zacina tvrdit ze to je KEC.. 8) Coz se mi opravdu nezda.. Nehlede na to ze ceny LCD jsou asi niz a vyuziti i jako monitor je dost podstatne.. 8)
Nejdřív to taky chce si zjistit jak obě ty technologie vlastně fungujou - LCDčko má papírově nižší spotřebu,ale ta je konstantní.Plazma má papírově vyšší,ale odvíjí se to od toho jaký barvy zrovna zobrazuje.Může mít třeba o 50-80W větší spotřebu,ale tu co tam je napsaná bere jenom když je na ní čistě bílá plocha.Čím tmavší to je,tím bere míň.A zkus si schválně teď vzpomenout kdy jsi naposledy v televizi koukal na bílou plochu.
Paty47 píše:Tak je určitě na každém co si vybere. Podle toho co vím a co jsem slyšel je hlavní rozdíl mezi LCD a plazmou ten, že lcdéčko má obrazovku z krystalů. Plazma to má nějak jinak. Další věc je, když se bude na plazmě pořád čumět na jeden program, tak se tam vypálí to logo, a taky si můžete plazmou i přitápět 8) :lol:
Základ informačního průseru,ale je vidět že tomu doopravdy rozumíš! :lol: Haló,je rok 2009...Na to už mají plazmy ochrany a když to člověk fakt přežene tak stačí půlhodinky klasickýho analogovýho šumu a všechno je v pohodě!Máš pravdu člověče.Naši si jí pořídili do baráku a od tý doby co jí mají tak v zimě nemusí používat krbový kamna a v létě prodávají odpadní teplo do teplárny! :roll: Proboha co to všichni máte s tím vyhřejváním...
Hypnoo píše:Takže to shrnu v pár bodech: LCD = nižší spotřeba, horší podání barev ( neplatí u všech, záleží na cenový relaci ) PLASMA = luxus barvy, vysoká spotřeba.., riziko vypálení loga ši černých pruhů..
Holt Plazma už má své nejelepší roky za sebou...., ať si každej myslí co chce, ale je to tak...!!!!
Nějak ti tam tam vypadla odezva,ta je si myslím kurevsky důležitá a podání černý který je u LCDčka prostě tristní!A já si teda myslím,že to není tak...!!!◊◊◊۞۞۞%%%???

Pro všechny ekobursíkomrdy - tady je článek jak je to s tou spotřebou.Na jeho základě vám vzkazuju - jděte s těma vašema LCDčkama do prdele!Je to neekologický a žere to!Kupte si CRTčka!

Jinak když už se tu tak všichni scházíme na internetu a vy řešíte jestli má plazma o 20W větší spotřebu než LCDčko,tak se vy idioti podívejte pod stůl na svýho kompa a uvědomte si kolik hodin denně vám běží!Každej tam máte 300W minimálně,běží od rána do večera a vy tady řešíte pár Wattů rozdílu místo obrazový kvality...Podívejte se na ten článek a uvědomte si kolikrát ročně utratíte 2-3 stovky za úplně píčovinu kterou vůbec nepotřebujete a tady děláte jak vám na tý spotřebě strašně záleží.Chce to počítat a pracovat s reálnejma údajema,ne jenom si přečíst v Blesku "Rádce při koupi nový televize na koukání na Novu" kde píšou jak vám ty plazmy udělaj z elektroměru kotoučovou pilu.A to se přece nesmí,vždyť je teďko ta strašlivá krize!Bububu vy malý píčy!
✠Luftwaffle✠

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

JJ..., máš pravdu...., ta odezva mi nějak vypadla a omlouvám...., se!!!
Ale v dnešní době jsou doby odezvy na velmi dobré úrovni....., tak sem to ani nepovažoval za důležité...!!
Asi konečné rozesknutí tohoto tématu = do cca.: 42 palců se vyplatí pořídit LCD
Pokud někdo chce už o hooodně větší obrazovku, tak ať jde do Plasmy.....
Dnešní LCD se už vyrovnávají plasmám - co se podání barev týče...!!!!!!
Jinak ať si každý rozmyslí co chce od nové TV a podle toho se rozhodne....,
příde mi zbytečný se dohadovat co je lepší..., páč každý bude vždy zastávat to co má doma ;-)
www.obrovskeslevy.cz

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Myslim ze tenhle topci tady byl uz jendou a docela dost se o tom napsalo, a napsal jsem k tomu docela hodne a ja jsem zastance LCD 8)
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

padlej

Příspěvek od padlej »

Kupte si LCD já zůstávám u Plazmy. Ten kdo říká, že Plazma topí tak o tom nic neví. Teplota je stejná jako U LCD. Někdo si tu plete TV Plazmu s Plazmou na řezání tlustých plechů. :lol: A se spotřebou to taky není takovej rozdíl , vyjde to na stejno a někdy i méně. Plazmy HD Ready maji menší spotřebu. :)

Paty47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paty47 »

Tak sry hattori, nejsem zas úplnej vševěd, ale řek bych že na to že mi je 14 toho vim docela o tom dost, pro svojí potřebu.

rallik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rallik »

Paty47 píše:Tak sry hattori, nejsem zas úplnej vševěd, ale řek bych že na to že mi je 14 toho vim docela o tom dost, pro svojí potřebu.
Tak nám tu svojí potřebu příště prosimtě neventiluj, díky :lol:
KEHO rennsport

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“