Question: Výmena pístích kroužků
Moderátor: Idaho
Question: Výmena pístích kroužků
Bylo mi řečeni, že když vyměním u motoru pístní kroužky aniž bych provedl brus nebo výměnu vložek tak je životnost této výměny max. rok a pak půjde motor totálně do kytek, co je na tom pravdy. Díky
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
Re: Question: Výmena pístích kroužků
ta výměna bude záviset především na ovalitě a stavu těch válců, měnit jen kruhy,když se to rozebírá mi přijde jako špatné řešeníBIGPAPA píše:Bylo mi řečeni, že když vyměním u motoru pístní kroužky aniž bych provedl brus nebo výměnu vložek tak je životnost této výměny max. rok a pak půjde motor totálně do kytek, co je na tom pravdy. Díky
jenže bude-li ovalita v háji tak se oprava vyšplhá cenově dosti vysoko 

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
Co to je za motor? Dnes se daj písty sehnat levně a při rozebírání je stejně asi nutno udělat plno dalších věcíBIGPAPA píše:jenže bude-li ovalita v háji tak se oprava vyšplhá cenově dosti vysoko
no je to X16XEL - 1,6 16V EcoTec od Opla, mám dělanou hlavu kde jsou nové výfukové ventily, nové gufera na všech ventilech, vetily a sedla jsou zabroušený, ale po téhle akci se mi zvedla spotřeba oleje, takže to jde přes kruhy mám možnost mít vyměný kruhy(včetně materiálu) i s prací za 8 tis tak nevím jestli do toho jít nebo sehnat jinej motor, ale do nej nění vidět a můžu do něj zahučet ještě víc
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No už ta oprava hlavy je divná. Vyměnit polovinu ventilu není dobré. Jinak souhlas co píše Blázen,kroužky toho moc nezachrání,vybrus cca 2000 pisty+kroužky cca 5000,asi budeš muset udělat i brus kliky cca 1500,šály 2500,nové těsnění 4000,srovnání bloku a hlavy 1500,no cca jsi tam za 25000 s prací.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/
Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/
Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP
to jsem napsal špatně na 4 válci kde byl jeden podpálenej a motor šel na 3 hrnky
tyhle motory žraly olej vždycky, takže to bude těžký, to výměna motoru nezachráníBIGPAPA píše:no je to X16XEL - 1,6 16V EcoTec od Opla, ...
ledy by to byl Z16, ten je novější a nežere
vzdělání není zárukou inteligence
vykašli se na to a ten vrak radši rozprodej, zbytečně si to komplikuješ. Opravovat předek, zadek a ještě generálkovat motor, za to máš libózní Bčkovou Vectru a bez práce a nervů
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
Vykašlat se na to.
Jo kdyby to byl jinej motor, ale tohle nemá žádný význam. Prodej to.

Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw