Lakování světel

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
bóďa
Kontaktovat uživatele:

Lakování světel

Příspěvek od bóďa »

Mám dotaz, mám plastový světla, na nich částečně odloupanej origo ochranej lak, světla celý obrousim od laku papírem č.1000 pod vodou, potom 2000 pod vodou, vezmu leštičku a světla vyleštim, jsou jako nový, ale za měsíc jsou žlutý, dá se to udělat zase znova, ale je to vopruz :lol:. Myslíte, že kdyby se světla zvenku nalakovala klasickym čirym autolakem z pistole, tak by to na nich vydrželo? Respektive jestli je předtim vyleštit nebo je nechat jenom obroušený aby to na ně aspoň trochu chytlo a změkčovadlo asi nepoužívat, že? Zajímavý, na blinkrech žádnej lak neni už od výroby a nežloutnou. Asi jinej plast..
Díky za rady.
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

tholis
Moderátor

Re: Lakování světel

Příspěvek od tholis »

Dle mého ti lak nepomůže, protože to zežloutnutí je způsobeno tím že plast nemá ochranu proti UV-záření které způsobuje že plast žloutne..Leda sehnat nějakej lak co má schopnost ten plast ochránit.. Taky bych potřeboval vyleštit předky světel, ale bojím se že by mi zežloutly :(
" www.autowerks.cz "

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

vylešti a nalep transparentní folii co se používá na ochranu karoserie na ístech kde je namáhaná(kapota, prahy, zadek) má dokonce i ochranu před UV
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

Ten samej problém jsem měl na Mondeu...nevyřešíš to, smiř se stím.
VW PASSAT B5

Simmy

Příspěvek od Simmy »

http://www.tekutesklo.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; ... záleží do jaké míry v tom má prsty Horst Fuchs :D ale myslím, že by to fungovat mohlo :)

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

simmy: super, dík moc 8)
to vypadá, že je přesně to, co jsem hledal. a vypadá to i docela věrohodně :).
pokud budete někdo rychlejší, poreferujte, já se na renovaci xenů chytám až při dlouhých zimních večerech, bo chci i nechat nově nachromovat čočky a tak :)
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“