BMW 740i vs Jaguar XJR

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
SirVomacka

BMW 740i vs Jaguar XJR

Příspěvek od SirVomacka »

Zdravím, začal jsem se rozhlížet po nějakým pořádným autě, aby bylo pohodlný, bezpečný a taky trochu jelo :mrgreen: ,
do oka mi padlo BMW E38 740i po FL a Jaguar XJR X300, obojí v automatu, tak do 200t Kč se už myslim dají sehnat pěkný kousky, každý má svoje + i -, abych to tak shrnul -
BMW: + modernější, + o něco kratší, + možnost manuálního řazení, + předpokládám lepší dostupnost dílů, - těžší
Jaguar: + klasický vzhled (což je ale možná i -, protože je nápadnější), + výkonější, + lehčí, - delší, - předpokládám dražší náhradní díly
někde jsem také zaslech že automatické převodovky BMW se rády serou, co je na tom pravdy ? také by mě zajímala spolehlivost Jaguarů, ceny náhradních dílů a servisu v porovnání se 7er, pokud vím anglická auta nepatří k nejspolehlivějším ?
spotřebu atd. teď neřeším, o tom tyhle auta nejsou

ještě jsem také narazil na Volvo s80 t6 (jedno Volvo už v rodině je), ale ty jsou ještě s cenou trochu výš a taky jsem četl něco o špatným automatických převodovkách

předem děkuji za odpovědi :wink:

M3maniac

Re: BMW 740i vs Jaguar XJR

Příspěvek od M3maniac »

z těchto třech aut, pokud to vezmeš jako dobrej kompromis.... výkon,spolehlivost a radost z jízdy vyhrává 740i :wink: jinak o tom , že XJR je sexy kára není řeč...jen ta spolehlivost a servis....prostě na bmw seženeš 10 servisů a na jaga 1 a hlavně dostupnost dílů na e38 je lepší. Já osobně hledám top kousek e38 už delší dobu a je to těžký. V německu stojí top kousek pořád 12-15tis éček ,někteří nemocní chcou i 18tis :D a volvo to je jiná kategorie,nedá ti tolik radosti,je to velmi bezpečné rodinné auto o tom žádná, ale známej tento vrcholnej model měl a pořád v servisu...2x rozsypanej automat naštěstí ještě v záruce.Já měl S80 2,5tdi před x lety a spokojenost,ale nehledal jsem v tom radost a potěšení z jízdy.Fantastická byla spotřeba 5,6-6,5l nafty ! to jsem nechápal. Kup sedmu,má nádhernej zvuk,je rychlejší než 90% aut kolem tebe a bude ti dělat radost...jen je třeba dobře vybrat a to ikdyž si myslíš že 200 je hodně peněz ,vůbec nebude jednoduché.... :wink:

SirVomacka

a jak je to teda s těma automatama u BMW, je pravda že se serou ?

nemohl by si zde vyjádři také nějaký Jaguarista, mysli třeba Zemi byl přes jagy ?

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Serou se jen když se do nich někdo sere a mění tam olej kterej se měnit nemá. Nevim,případů s vadnou kasou bylo dost u E32 750i ale u 38my to je spíš vyjímka. Mě řadí sametově,na zpátečku si kopne tak jednou za měsíc po delší jízdě takže se do toho nevrtám a jezdím. :lol: Pokud jde o volbu to nebo to... je to na tobě,já bych jaguara nikdy nechtěl,jsou poruchový,mají extrémně drahej servis a nedostupný díly. Na bmw koupíš všechno a i replik je dost a dost takže se to dá i v rozumných cenách udržovat v chodu. Já teda repliky nekupuju,těch pár dílů co to auto chtělo jsem koupil v bmw servisu a ceny jsou o fous vyšší než u replik takže se ta druhovýroba ani nevyplatí. A před FL nebo po FL - není to buřt? Je to stejnej pekáč,díly jsou v podstatě záměnný takže udělat po FL z před FL je otázka pár tisíc z vrakoviště (přední blatníky,lampy,lišty pod světla a zadní lampy),motor M60 nebo M62 - stejný KW,krouťák,M62 má o 400 kubíků víc a žere tak o dvě decky míň. Tiptronic - já ho nemám a nechybí mi. :lol:

Edit: Zemi nebyl přes Jaguary,jednoho měl z UK,thats all. Ale jak s tím byl spokojenej,co ho na tom bralo a co mu vadilo... to musí on sám,ale jistě bys tu ten jeho topic s jagem našel.
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

SirVomacka

...ale v čem poruchoví (motor, elektronika ...) ? to že Jaguary nepatří k nejspolehlivějším mi tvrdí hodně lidí, ale co je na nich poruchoví sem se moc nedozvěděl :?

a pokud jde o ceny dílů, tak v porovnání http://www.britishparts.co.uk/.sc/ms/ca ... %20-%20XJR" onclick="window.open(this.href);return false; a http://bmwfans.info/parts/catalog/E38/S ... 01/browse/" onclick="window.open(this.href);return false; mi ceny dílů na Jaguar připadají oproti BMW dost směšné, nevim no

Kein

Příspěvek od Kein »

Jaguár má imidž, baworáka má kdejakej ňouma z horní dolní, takže asi tak.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Samozřejmě se poruchovost traduje u starších aut XJ (do 94),o novějších modelech jsem toho moc neslyšel,ale obecně: poruchy to chytá v útrobách a strašně blbě se lokalizujou takže i když třeba díly budou levnější... najít závadu není jednoduchý a samozřejmě ani levný protože to může v servisu strávit i poměrně dlouhou dobu. A při sazbách co servisy mají na hodinu... Asi tak. Bacha na korozi,záruku na tohle výrobce nedával. :lol: Pokud jde o nejčastější závady tak jsou to: poškozený výfuky,vadný imobilizéry,netěsnosti chladícího systému,praskaj hadice chlazení, praská pojistka u ventilátoru,vadná těsnění hlav válců,vadná palivová čerpadla a taky vybitý akumulátory. Má to navíc slabou boční ochranu kastle takže boule a promáčkliny taky nejsou nic vyjímečnýho. 8) A abych nebyl sketa tak sáhnu i do svědomí bmw a u sedmy to je zejména vybitá baterka,nefunkční centrály na DO (klíče),u 728i se rychle opotřebovává spojka,nemoc nadpoloviční většiny E38 jsou displeje v budíkách a MIDu (rozsypanej čaj),prostě jsou nečitelný. Praskaj žárovky v zadních lampách,po těch letech se ozývají všechny pohyblivý součásti interiéru (rolety,lámání sedadel) u nichž odcházejí ozubená kolečka nebo šneci protože to je z plastu. Extrémně drahý na opravu jsou přední nápravy který taky jsou velmi choulostivý. Oproti E32 má 38ma hlučnější podvozek,myslím že není tak komfortní,je spíš sportovnější. E32 hnily, E38 nikolivěk,pokud narazíš na kousek s korozí (prahy,lemy zadních blatníků,rohy pod zadníma lampama...) tak to bylo prcaný a jdi od toho. Dost často se řeší haluze v elektronice,třeba furt svítí kontrolka airbagů (vadná plotna v sedáku),častým jevem jsou vadný spínačky,sem tam se objeví vada automatů nebo jejich řídících jednotek. U jaguarů ti neřeknu který je nej... ale u E38 je nejlepší volbou 740i - slabší verze nemají nijak oslňující výkony a silnější 750i je vcelku zbytečně drahá na provoz a o tolik výkonnější není. A jestli brát M60 4.0 nebo M62 4.4...? Tak to by zajímalo i mě,nevím proč zvýšili objem válců když všechno ostatní (krouťák,výkon) zůstaly stejný. Jistý jen je že bez Vanosu stará M60 trochu víc chlastá,ale jinak nevím. Každopádně ale jdi po autech s co největší výbavou abys nebyl jako já a ve finále tě sralo že jsi nedal o desítku víc za plnou palbu. Obecně platí že nejlepší jsou highline verze,druhou dobrou volbou jsou individual a ty ostatní... no to už je na dnešní dobu celkem obyčejný auto který ničím neoslní protože doba kdy byly xenony novinkou,kdy LCD v opěrkách hlavy byly snem... ta doba je prostě pryč. Mno ale i bez výbavy nebo s nějakou horší... svezení je v tom parádní. 8) :) A dost často narážím u inzerátů na slova PLNÁ PALBA nebo MAXIMÁLNÍ MOŽNÁ VÝBAVA - věz že to je blbost až na půdu. A nejlepší je když tohle čtu a pak koukám na fotky a ono to nemá ani digiklimu,ani nevidím barevnej displej v palubce a dokonce to třeba nemá ani telefon. Když prolezeš zmíněný bmwfans.info tak tam můžeš vidět co všechno se tam dalo dát. Ale nikdy to v tom nenajdeš vše. Taky existujou šílenci kteří prostě shání a dovybavují si auto příplatkovou výbavou z bouraček nebo vraků na díly,ale je to dost drahá sranda a taky to vyžaduje nemalý znalosti,ono třeba zabudování TV a navigace je tak těžká věc že jsem se na to vykašlal. A i lidem co to umí a mají k tomu všechno co je třeba to trvá celý víkend.

Shrnu-li to tak je sedma technicky vyspělejší,spolehlivější,má lepší jízdní vlastnosti,je v ní víc místa a díky většímu rozšíření není tak těžký na ni něco sehnat. Prostě já bych šel do ní,jaguar je krásný auto a rozhodně vyjímečný ale je otázka jestli stojí za možný velký problémy co může přinést. :?
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Kein píše:Jaguár má imidž, baworáka má kdejakej ňouma z horní dolní, takže asi tak.
Rada nad zlato... :| :roll: No ty mu opravy platit nebudeš takže se ti to hezky kecá. Ale v jádru máš recht,neplatí to ale o sedmičkách,těch zase tolik není. Jinak že má E30 každej řepák... to jooo. :lol:

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

Conscious píše:Serou se jen když se do nich někdo sere a mění tam olej kterej se měnit nemá.
tak tohle je nesmysl.....serou se, pac lidi serou na vymenu oleje!!! A i ta "celozivotni" napln se ma menit
R6 twin turbo + V10 + V12

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

Ale pokud nato kaslal ten pred tebou a ty ho vymenis mas sanci 50:50 ...
babyCupra

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

jj...bohuzel.... a bohuzel hodne lidi zije v tom mytu o celozivotni naplni

ARV6
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ARV6 »

V12 píše:jj...bohuzel.... a bohuzel hodne lidi zije v tom mytu o celozivotni naplni
Jj jsem cumel ze v tom zijou i "odbornici" v ofic. Bmw :D I kdyz to je spis smutny...
BMW M3 3.2 Convertible
BMW M3d2 Touring
Alfa Romeo 164 Super 3.0 24V - Zombie

thomaZ

Příspěvek od thomaZ »

O kočkách jsem už od pár lidí slyšel takový pořekadlo, že se kupujou v párech. Jeden do garáže a jeden do servisu. Tak nevim, co je na tom pravdy. :wink:
Občas mi to jede na 3 válce.

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

ARV6 píše:
V12 píše:jj...bohuzel.... a bohuzel hodne lidi zije v tom mytu o celozivotni naplni
Jj jsem cumel ze v tom zijou i "odbornici" v ofic. Bmw :D I kdyz to je spis smutny...
jj....bohuzel, tam staci "dobre vypadat"

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Nojooo Radku ale jestliže si koupíš sedmu v automatu tak nevíš jestli na to majitel sral nebo ne. :? A měň si to když hrozí že to půjde do hajzlu. Nevím, já se toho teda bojím. Auto mám dovoz CH a servisováno u dovozce. Vše origo... ale že na tom je nálepka jak kráva že se to měnit nemá... no pochybuju že to někdo dělal. :? Ale ani nevím jak to zjistit a stejně tak nevím jak by se na to xichtili v bavoru. Ale dole pod tou nálepkou je číslo originál dílu (oleje) co v tom má být takže třeba by to nebylo tak zlý. A co třeba olejovou náplň měnit postupně? Prostě ředit starej olej novým,odpouštět po deckách třeba... až by byl relativně čistej tak ho natvrdo vyměnit za novej. :? :?

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Conscious píše:Nojooo Radku ale jestliže si koupíš sedmu v automatu tak nevíš jestli na to majitel sral nebo ne. :? A měň si to když hrozí že to půjde do hajzlu. Nevím, já se toho teda bojím. Auto mám dovoz CH a servisováno u dovozce. Vše origo... ale že na tom je nálepka jak kráva že se to měnit nemá... no pochybuju že to někdo dělal. :? Ale ani nevím jak to zjistit a stejně tak nevím jak by se na to xichtili v bavoru. Ale dole pod tou nálepkou je číslo originál dílu (oleje) co v tom má být takže třeba by to nebylo tak zlý. A co třeba olejovou náplň měnit postupně? Prostě ředit starej olej novým,odpouštět po deckách třeba... až by byl relativně čistej tak ho natvrdo vyměnit za novej. :? :?
co to meleš už proboha zas za krávoviny? olej je starej, žádnej doživotní, jak se tvrdí, tak se prostě vymění za novej a hotovo. Nebo snad olej v autě meníš taky tak, že koupíš novej a postupně ho ředíš novým až ho nakonec vyleješ a naleješ komplet novej?
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Conscious

Příspěvek od Conscious »

No Rudi... tohle řekni těm co po výměně oleje dojezdili. 8) :lol:

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

to je prave bohuzel ten risk, ze ji malokdo udrzuje jak se ma a pak kdyz si auto koupi nekdo, kdo ho hodla servisovat jak se ma tak hrozi ten pruser.... jinak na me tady v BMW koukali jak na debila kdyz jsem chtel olejovy filtr do prevodovky a napinak retezu...pac to se preci nema menit a je to uplne zbytecny....a tezko jsem mu vysvetloval, ze uz me jednou napinak vysel na 20 000,- za material a olej je sice celozivotni, ale ze se ta jeho celozivotnost pohybuje od 80 000km do tusim 160 000km podle typu prevodovky....

Conscious

Příspěvek od Conscious »

V12 píše:to je prave bohuzel ten risk, ze ji malokdo udrzuje jak se ma a pak kdyz si auto koupi nekdo, kdo ho hodla servisovat jak se ma tak hrozi ten pruser.... jinak na me tady v BMW koukali jak na debila kdyz jsem chtel olejovy filtr do prevodovky a napinak retezu...pac to se preci nema menit a je to uplne zbytecny....a tezko jsem mu vysvetloval, ze uz me jednou napinak vysel na 20 000,- za material a olej je sice celozivotni, ale ze se ta jeho celozivotnost pohybuje od 80 000km do tusim 160 000km podle typu prevodovky....
No a co myslíš ten nápad s postupným pomalým měněním? Třeba by to ta kasa schroustla snadněji než prostě sundat dekl dole,vyměnit to tam,dát novej olej a pak se klepat strachy kdy to napíše že je v nouzovým režimu nebo to přestane jezdit úplně. :?

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

mno staci se podivat na olej v jakym je stavu a na magnetky kolik tam mas spon....jinak stejne vymenis cca. 3,5l z tusim 12l celkovy naplne

Conscious

Příspěvek od Conscious »

:shock: ahaa... já myslel že se to prostě vymění všechno a pak teda je těch 50:50. No a že tam je tolik oleje jsem ani nevěděl,psali všude těch asi 5L. :? :shock: Hehe zejtra brnknu do servisu do HK co oni na to. :lol:

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

jinak jeste je zahodny mit pri vymene diagnostiku, pac se mnozstvi oleje kontroluje pri danym rozmezi teplot vetsinou 40-50°C

AR166
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AR166 »

ARV6 píše:
jestli pro vyrobce neni celozivotnost otazkou prave tech 160 000 km.. hold v nasich koncinach to je 500 000 km.
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) :D

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

AR166 píše:jestli pro vyrobce neni celozivotnost otazkou prave tech 160 000 km.. hold v nasich koncinach to je 500 000 km.
Přesně tak to je... v Německu se s baworákem najezdí 200 tis. km, potom se to stočí tak na 90 tis. a prodá se to do ČR jako voňavka. Ale není to jen u BMW, je u každého druhého auta co se v Německu prodává za super cenu :lol:

Jinak BMW vs. Jaguar... mě by se víc líbil Jaguar. Přece jen je to u nás docela neobvyklé auto.... ale vlastní zkušenosti nemám ani s jedním.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

SirVomacka

m.artty píše:Jinak BMW vs. Jaguar... mě by se víc líbil Jaguar. Přece jen je to u nás docela neobvyklé auto....
mě taky, jenomže právě toho že je trochu neobviklé se lehce bojím, jelikož v našem malém městě mají lidé problém takováhle auta zkousnout (i na nynějším Volvu 850 R (také supr auto, že Kein ? :twisted: ), není měsíc kdyby se nestratila nějaká lišta atd...(jednou sem dokonce z okna viděl jak mi jí nějakej debil krade se šroubovákem))

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“