Jak zvýšit výkon Felicie 1,3?
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
-
Jak zvýšit výkon Felicie 1,3?
Zdarec tunéři, jednoduchá otázka napsaná v předmětu: Jak zvýšit výkon Felicie 1,3? Díky za všechny návrhy
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak zvýšit výkon Felicie 1,3?
prodat a koupit jiny auto s motorem ktery ma potencional,jestli chces vykon,tak u toho to bude malo muziky za hooodne penez
Audi Coupe Quattro
jiny auto, jinej motor, nebo teda sehnat par veci do motoru... MPI nebo BMM ? co mas ?
u bmm klasika udelat motor jak se delaval u S120, favority na zavody do vrchu, a potom sehnat vstrik z octavie a nechat to prekopat v RJ
U MPI nevim, ale hardware stejnej a upravovat software...
nebo este jedna zajimava moznost je 1,4 Mpi z fabie I...
ale stejne to nikdy moc nepojede.... rozdil tam bude, ale....
u bmm klasika udelat motor jak se delaval u S120, favority na zavody do vrchu, a potom sehnat vstrik z octavie a nechat to prekopat v RJ
U MPI nevim, ale hardware stejnej a upravovat software...
nebo este jedna zajimava moznost je 1,4 Mpi z fabie I...
ale stejne to nikdy moc nepojede.... rozdil tam bude, ale....
NICK SEM PRESTAL POUZIVAT, ADMINI NEREAGOVALI NA PROZBU O ZMENU TAK MAM NOVEJ NICK MARKUS(bez toho vt), TAKZE PROSIM SZ PSAT NA NOVEJ NICK
-
Já vím že to není bůh ví jaká kára, ale víš jako to běží ... když je ta krize Je to klasika, ne MPičko. Nepotřebuju aby to trhalo asfalt, ale když už to mám, tak bych chtěl vědět co tomu pomůže, aby to jelo.... já nevím co třeba sportovní filtr? Zafačovat svody? Nové lepší svíčky? ....
-
Nechce se mi to prodávat, když už tam mám sportovní pružiny, dálkový centrál, trošku vyšlechtěný interiér, zatónované skla, atd.
Svíčkama a filtrem, budeš mít výkon zvýšenej teoreticky možná ale prakticky určitě ne.
Diagnostika OPEL Kladno Praha, kdyby tak SZ
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš "výkon", tak jukni na Cimbu a MotorExcel...jinak u feldy je to složitý, pak už jedine opravdu ten swap - třeba taková felda vr6
Ti prodám M60ku To by ta felda i jela. Ale asi by se ti u toho rozjely kolečka od sebe. Tak... já nevim... hele zvaž si že to prodáš a koupíš něco jinýho,myslím že i o nějakej ten pátek starší Golf II 1,8 GTi by byl lepší než tohle a cenově to bude někde na stejný úrovni. Ono vůbec tak nějak všechno jede líp jak Fáčka nebo Feldy. A vylepšovat to... Já ti nevim,pokud použiješ akorát filtr tak ti to výkon nepřidá bez dalších úprav který už zase ale nejsou vůbec laciný. Já bych se podíval po tom GII,to je i na dnešek celkem hezký autíčko když se mu věnuje trocha peněz a času a jede to i ve slabší verzi 1,6. Ale 1,3 bych nechtěl ani v golfu. Nevim,já mám k fáčkům, feldám a fabiím vcelku odpor,i kdybys do toho nacpal míč do úprav tak je to furt jen felda a spíš by si každej klepal na čelo že jsi tolik vrazil do takový plečky. Vrazíš moc - klepou si na čelo,vrazíš málo a jsi za tuzéra nebo jsi pro smích. To asi nemá cenu chlape.
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
- Michelin
- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle, pokud nemas 20tisic tak nijak, Pokud jo tak neni problem mit 90Ps.
babyCupra
-
Dobrá lidi, tak jak tak sliším tak se na to asi vys.ru co mi místo toho doporučujete, dejme tomu do 30.000,-?
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
kamarad007 píše:Dobrá lidi, tak jak tak sliším tak se na to asi vys.ru co mi místo toho doporučujete, dejme tomu do 30.000,-?
podle toho odku jseš koukni na http://www.motor-excel.cz" onclick="window.open(this.href);return false; , nebo http://www.tommutuning.cz" onclick="window.open(this.href);return false; ..oba pánové ti určitě pomůžou pokud máš tento limit..
-
Myslím co mi doporučujete za káru? GOLF GTi? Hondu Civic? ....?
Topic o hovně.. Nech si feldu a smiř se s tím že nepojede. cokoliv koupíš výkonějšího za cenu feldy se ti bude srát a nebudeš mít prachy to uživit. Takže asi tak. Ano motor se dá upravit to ano, ale za tu cenu budeš mít octu předface. Takže buď pomalu rvát prachy do feldy a vždycky z toho mít auto pro mladé a chudé...nebo šetřit na pořádné auto..Nebo koupit levné silné staré auto a po první závadě si koupit permanentku na autobus.
" www.autowerks.cz "
Já jsem před dvěma léty taky cpal prachy do felicie aby byla super ultra mega cool dohromady jsem do ní nasolil přes 30 000,- bohužel pozdě jsem pochopil, že kdybych koupil jiné auto ušetřil bych. Koupil jsem si auto o 10 000,- levnější než co se prodávají feldy, o 4 roky starší, jednou tolik kolem koule najeto, né li více, a naprostá spokojenost. Samozřejmě vyšší spotřeba, vyšší pojistka, stím ale člověk co chce trochu nadprůměrný výkon musí počítat.
Nejdřív si zvaž pro a proti (kolik měsíčně najedeš atd.) a pak se rozhoduj jestli chceš silnější auto a jak je to u toho auta se spolehlivostí.
Nejdřív si zvaž pro a proti (kolik měsíčně najedeš atd.) a pak se rozhoduj jestli chceš silnější auto a jak je to u toho auta se spolehlivostí.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
zalezi co od uprav cekas, podle toho si nastav financni strop. Je jasne za penize porizovaci cena feldy + cena uprav, se daji koupit jine a vykonnejsi auta. Ale pokud chces vylepsovat feldu, nevidim v tom problem. Prachy jsou od toho, aby se utracely. Tak proc neupravovat feldu
upravy: motor-excel, cimbu
upravy: motor-excel, cimbu
Souhlas s klukama. Já teď koupil vectru b v6 na lpg za 28 tis a spokojenost, jezdí to slušně a za levno, servis bude samo o něco dražší než u felicie a není to taky žádná leštěnka, ale do felicie už bych nesedl. A rozdíl pohodlí a výbavy je taky neporovnatelnej. To jen pro příklad. Raději mrkni na jiný auto. Myslím že kolem 30 se dají sehnat auta z úplně jiný kategorie( různých atmo 2litrů tu musí být haldy), ikdyž to nebudou auta bez investic, ale pořád tam dává větší smysl než u felicie.
- Michelin
- Kontaktovat uživatele:
tholis píše:Topic o hovně.. Nech si feldu a smiř se s tím že nepojede. cokoliv koupíš výkonějšího za cenu feldy se ti bude srát a nebudeš mít prachy to uživit. Takže asi tak. Ano motor se dá upravit to ano, ale za tu cenu budeš mít octu předface. Takže buď pomalu rvát prachy do feldy a vždycky z toho mít auto pro mladé a chudé...nebo šetřit na pořádné auto..Nebo koupit levné silné staré auto a po první závadě si koupit permanentku na autobus.
babyCupra
tak asi by se dalo vylestit kanaly, snizit hlavu, naky poradny webry, sani, odlehcenej setrvak, vejfuk
máš plnou tašku jó máš?
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
nač rovnou 2 webery:) velmi neekonomické pro normální účely, pokud to má rozumě jet s přiměřenou spotřebou (pominuli fakt, že jetej set weberů je za 10000 a sání na fav/fel je kolem 4-5000)AlesShi píše:tak asi by se dalo vylestit kanaly, snizit hlavu, naky poradny webry, sani, odlehcenej setrvak, vejfuk
udělejme si hrubou cenovou představu, pokud si vše budeš dělat sám, nebo přes známý...
....vačka - nová ještě rozumná z výkovku do 4000,- (přebrus 2000,- většinou postačuje), brutalitka z kulatiny se 7,5mm zdvihem na palci až 12000,- a časováním 300/300 - 320/320..samozřejmostí je novej řetěz a rozv. kola... tj + cca 1000,-
....snížení hlavy - 300,- dle toho kdo to dělá
zabroušení ventilů, úprava kanálů hlavy svépomocí (na netu je materiálů ke studování až až..kdyžtak kniha od bořivoje plška, nebo publikace z dob komunismu napoví co a jak s motorem)..je dobrý nechat udělat závodní sedla+tvary ventilů..ale to se pak cena úpravy hlavy může dle rozsahu úprav (velký ventily ano/ne, jiný pružiny atd) rovnat 20000,- ani nemrkneš..
pokud je BMM, to bych zahodil a nasadil spádovýho webera ze starších fiatů 1500, 105TC, nebo zakoupil za cca 7000,- Weber 32/36 DGV ..kterej by to velmi dobře nakrmil (někteří od nás jezděj tenhle karbec na fáčkách s výkony cca 125PS..) v případě MPI bych to tam nechal..jen udělat pořádnej soft..
laděnej svod a výfuk 45mm průměr 2-3 tlumiče - na netu se toho v inzerci válí dost v cenách od 2000 za jetej kus po 6000 za novej svod.....
podvozek - HPčka .. za 2000,- seženeš jetý sportingy, za další 2-3 máš jejich repasi
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za dobu co si občas přeštu něco o autech jsem zjistil, že ten motor se dá vyladit celkem slušně, ALE cena toho motoru ti potom překročí cenu auta (i několikanásobně ) a další věcí je, že se ti zvedne spotřeba... a nepočítej s tím, že o 1 nebo 2 litry. Takže pokud je pro tebe Felda srdeční záležitostí, tak si jí nech a hurá do úprav. Pokud je ti vcelku jedno v čem jedeš a chceš aby to jelo, podívej se po nějakém GSI (ať už Astra nebo Kadett, hlavně bez tuzingu ).
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
-
Zdarec, jak se koukám nic moc odpovědi na tvoji otázku, Samozdřejmě že to jde vyhnat vysoko ten výkon a ne jak píšou že za 20 000,- jen 90hp , mam doma feldu 1.6 95kw (cca 115hp) ale počítej s tím že to něco stojí , výsledek ale stojí za to.
udělej chip ŘJ,ostrou vačku 280/280, vybrousit klikovku,snižit hlavu, výbrus komor , kovanej T píst , sportovní filtr s leštěným potrubím , iridiové svíčky , odlehčený setrvačník. pak bez problémů místo 175km/h dosahneš 210km/h , ber na vědomí že přesahneš konstrukční rychlost auta, pak nezbívá nic jineho než udělat rámy (výztuhu kokpitu )
udělej chip ŘJ,ostrou vačku 280/280, vybrousit klikovku,snižit hlavu, výbrus komor , kovanej T píst , sportovní filtr s leštěným potrubím , iridiové svíčky , odlehčený setrvačník. pak bez problémů místo 175km/h dosahneš 210km/h , ber na vědomí že přesahneš konstrukční rychlost auta, pak nezbívá nic jineho než udělat rámy (výztuhu kokpitu )
v kostce řečeno za velký peníze do starý feldy se nedostaneš s výkonem ani na hodnoty průmernýho dvoulitru vyráběnýho před 20 lety.A ve finále jen v tom motoru utopíš víc, než bys za to dvacet let starý auto dal.A furt to bude jen felicie, která vlastnostma, výkonem a ve finále ani spotřebou nedosahuje vlastností tý starý káry.....
tholis:i ta blbá felda se sere a její údržba není o nic lacinější než na jinejch autech....
tholis:i ta blbá felda se sere a její údržba není o nic lacinější než na jinejch autech....
svět dospělých je pro mne záhadou......
Reagovat na 4 roky starý téma?Fildík.Adam píše:Zdarec, jak se koukám nic moc odpovědi na tvoji otázku, Samozdřejmě že to jde vyhnat vysoko ten výkon a ne jak píšou že za 20 000,- jen 90hp , mam doma feldu 1.6 95kw (cca 115hp) ale počítej s tím že to něco stojí , výsledek ale stojí za to.
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw
a kurva, toho jsem si taky nevšim
svět dospělých je pro mne záhadou......
- phaeton_esc
první post po tom, co se zaregistroval, a vy na něj hned takhle
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8
Ale zase na druhou stranu to třeba někomu pomůže Někdo tu chtěl zkusit amatérský závody a kupoval Felicii, tak mu to třeba k něčemu bude
Fildík.Adam by měl spíš dál jezdit na koloběžce než tady tlachat o něčem co někde přečetl a čemu ani za mák nerozumí.
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."
Sem netušil že po překročení konstrukční rychlosti musím dávat rám
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"