Voda v nádrži - kudy se tam dostala??
Moderátor: Idaho
Voda v nádrži - kudy se tam dostala??
Mám otázku pro fajnšmekry. Asi před měsícem a půl mi kikslo auto, jelo stěží na dva válce, chcípalo, nedrželo volnoběh atd... Po prohlídce v servisu mě pan opravář odboural informací, že v nádrži našel 4 litry (!!) vody. Hrůza, děs, běs - čerpadlo v pérdeli, svíčky v pérdeli, další věci v pérdeli... oprava vyšla na 8 tisíc. A to jen díky přátelské ceně za práci. Kudy se tam voda dostala mi bylo záhadou. Jediný vysvětlení, byť možná přitažený za vlasy bylo, že mi tam vodu někdo nalil. Tankuju jen na Benzině a OMV, nicméně neměl jsem uzamykatelnou nádrž a lidi jsou svině. Pořídil jsem tedy uzamykatelný víčko a jezdil. Zhruba před 14 dny se opět projevily stejné příznaky a světe div se, opět jsem našel v nádrži vodu, tentokrát i s jakýmsi "bahnem". Celá nádrž včetně hrdla, hadic a dalších hovadin se zkontrolovala, všechno těsní a je v pořádku. Kudy se mi tam ta zasraná voda mohla dostat??? Uvítám jakoukoli radu či pomoc, protože představa, že měsíc co měsíc jezdím vypouštět vodu z nádrže, se mi dvakrát nelíbí. Jen pro doplnění, jedná se o Punto 1.generace, ale to je asi celkem irelevantní informace...
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
Re: Voda v nádrži - kudy se tam dostala??
Řekl bych, že možná tankovací pistolí
jednou jsem vzal nejdřív právě u Benziny, potom OMV (jinak beru jedině u Shellu) a auto netáhlo, začlo škytat atd... v servisu řekli, že voda, nalili tam lahvičku nějakýho odvodňovače a OK. Podle mě, tam kde bereš, ten benzín šiděj nebo maj rezavý nádrže a ta voda se ti pak postupně sráží v nádrži, až jí je prostě moc, ale je to možná jenom můj blbej názor

Nápad to možná není špatnej, ale aby se tam během tří týdnů srazil litr a půl vody... to asi ne. A hlavně jsem jedinej, kdo s tím má problém (malý město, znám se i s obsluhou). Bral bych dvě tři deci... A krom toho tam byla ta hmota na dně, vypadající jako bahno..Thomy píše:Řekl bych, že možná tankovací pistolíjednou jsem vzal nejdřív právě u Benziny, potom OMV (jinak beru jedině u Shellu) a auto netáhlo, začlo škytat atd... v servisu řekli, že voda, nalili tam lahvičku nějakýho odvodňovače a OK. Podle mě, tam kde bereš, ten benzín šiděj nebo maj rezavý nádrže a ta voda se ti pak postupně sráží v nádrži, až jí je prostě moc, ale je to možná jenom můj blbej názor
![]()
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
Přesně tohle jsem nedávno řešil na bráchovo autě a kupodivu taky tankoval na OMV, auto se hádalo jako prase a skoro se s tim nedalo jet. Co v tom benzínu bylo a kolik, to nevím, nikam sem to neposílal... Případně si zkus vzít vzorek a pošli ho na rozbor, ale je jasný, že to může být v jedný cisterně a v další ne.
Mitsubishi Colt CJ0 1.3 12V
Ronal R46 7x16 ET37
Pirelli PZeroNero 195/45 R16
Ronal R46 7x16 ET37
Pirelli PZeroNero 195/45 R16