1. Má smysl do takhle slabého auta dát časovač turba ?
2. Předejdu tím možným poruchám ?
Předem děkuji za odpovědi.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
K poskozeni lopatek turba dochazi pouze pri kontaktu s cizim telesem, kterym muze byt napriklad odlomeny material vzduchoveho filtru anebi pri jejich dotyku se stenou housingu (kde pricinou muze byt zvysena vule lozisek hridele anebo uvolneni jeji matice a nasledovna nevyvazenost a vibrace kola kompresoru). Na vyfukove strane k tomu dochazi velice zridka.AvtiveJet píše:Já sem lajk, ale v servisu mi řekli, že jsou ohnuté. Takže myslíte, že ten timer pomůže ?
Dobře, děkuji za podrobné vysvětlení.Taboo píše:K poskozeni lopatek turba dochazi pouze pri kontaktu s cizim telesem, kterym muze byt napriklad odlomeny material vzduchoveho filtru anebi pri jejich dotyku se stenou housingu (kde pricinou muze byt zvysena vule lozisek hridele anebo uvolneni jeji matice a nasledovna nevyvazenost a vibrace kola kompresoru). Na vyfukove strane k tomu dochazi velice zridka.AvtiveJet píše:Já sem lajk, ale v servisu mi řekli, že jsou ohnuté. Takže myslíte, že ten timer pomůže ?
Turbo timer pouze zvysi zivotnost lozisek eliminaci pripekani oleje, ktery je ale v kazdem pripade nutno menit casteji a udrzovat co nejcistejsi. Pokud uz menis turbo za nove anebo zrepasovane, tak je vzdy dobre vymenit take jeho potrubi privodu oleje za nove ( = ne jen vycistit to stare). Ono to je mnohdy prave to potrubi privodu oleje, ktere nastane byt vnitrne restriktivni za leta napekani oleje a karbonu, ktere je pricinou vsech problemu ( = selhani lozisek hridele turba). Cela spousta lidi pote (pri pouziti stareho potrubi privodu oleje) prochazi opetovnym poskozenim a selhanim noveho turba jen po nekolika desitkach anebo stovkach km.