kentoya píše:hp jsou stejný sračky jako autostyle, eufab a pod, osobní zkušenost tlak turba, asi po 14 dnech přestal ukazovat podtlak do -0,5 ale jen do -0,2, teplota oleje po prvním zahřátí na 80 stupnů rafička spadla na 50 stupnů a v této poloze ji mám ještě dnes, tlak oleje budík možná funguje, ale čidlo jsem byl nucen 4x demontovat a to do a z mosaznáho prodloužení, prase nejsem a cit v rukách mám a strhly se závity, takže tři nula pro šmejdy
Podobně špatná zkušenost tentokrat 7dmi barevny efufab , kvalita otres,dětský hračky jsou lip udělaný,budík tlaku oleje ukazoval hodnoty snad podle vlhkosti vzduchu, teplota oleje už ukazovaa realneji a jediny co fungovalo tak tlak turba.
pozor, sice cidlo meri -50 az 150 stupnu, ale ta desticka s displejem hodne zalezi z jakejch je sestavena soucastek, muze se Ti stat, ze v zime rano treba teplomer nebude ukazovat protoze ty soucastky/integrace z kterych je sestaven maji teplotni pracovni rozsah 0-70 stupnu a nebo ze se prehreje a bude blbnout.... taky se muze ze to bude fungovat, ale treba za pul roku to odejde....
PS: dela nekdo vubec budiky s takovym tim cudlem co ukaze maximalni dosazenou hodnotu? tusim ze by to moh bejt tenhle cudl "push to display"
ale neni k tomu popisek tak nevim a myslim ze by to nebylo spatny i na jinejch vecech nez jen otackomeru
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"
..VDO budíky mam už ve druhem autě a zatim vždy spokojenost, navíc jsem jich už docela i nasázel zákazníkům a žádna reklamace a ty levný sráče jsou fakt leda na hov..
Nacelnik: to VDO je kasika, sem mel/mam v aute nerezovej na tlak turba, plnenej silikonovim olejem stala byl pro venkovni prostredi v chemickem prumyslu stal asi 500 ale nema podsvetleni, navic je o presnejsi TP1.6 namisto 2.5
hele s budíkama od carpointu máte někdo zkušenosti? Levný teda moc nejsou. http://www.tuningshop.cz/Budik-teploty- ... 32570.html
Přez zimu taky plánuju koupit budíky na tlak a teplotu oleje a když to tady vidim, tak xtune a eufab asi nevezmu a na dražší nebudu mít prachy
pepino34 píše:Já budu kupovat teplotu oleje od X-tune, ale potřebuju najít ten mezikus pod olej. filtr, nějak to nikde nemůžu najít.
Prosím přímí link, díky.
mam taky raidy a jsou OK. Nevim zda jsou presne, ale neni to tak jak tady kdosi psal ze to ukazovalo jednou dobre a pak uz spatne...
Tlak oleje ukazuje si myslim dobre a teplotu oleje taky. Zalezi kam das cidlo ze
Wheelman píše:Kde se u nás dají sehnat budíky od VDO a nebo kde by se daly objednat, nejlpépe v metrických jednotkách, potřebuji i EGT.
Dík
jj jak psal zemi tak saabtuning.cz Od nich sem měl budík doma snad druhej den....
a bylo to i s cidlem? pisou tam ze to je bez cidel ale nedaj se am samostatne koupit... taky sen nepochopil proc maj cernej asi o litr levnejsi nez bilej
měl sem eufab,životnost asi 2roky..přesnost nic moc,..raděj kup pořádné, pokud potřebuješ měřit,měř reálné hodnoty, tot moje rada, na 200sx foru se toto řešilo, zkusim ti pohledat odkaz a našli se i značky které nejsou až tak drrahé a fungují poměrně dobře
blázen píše:měl sem eufab,životnost asi 2roky..přesnost nic moc,..raděj kup pořádné, pokud potřebuješ měřit,měř reálné hodnoty, tot moje rada, na 200sx foru se toto řešilo, zkusim ti pohledat odkaz a našli se i značky které nejsou až tak drrahé a fungují poměrně dobře
A hlavně buď šikovnej jako já. Vybalil jsem nový budík tlaku turba AUTO METER za cca 2500Kč a položil na auto. Hned na to fouknul vítr a mám o kousek posunutou ručičku.
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
ja_ma píše:mam taky raidy a jsou OK. Nevim zda jsou presne, ale neni to tak jak tady kdosi psal ze to ukazovalo jednou dobre a pak uz spatne...
Tlak oleje ukazuje si myslim dobre a teplotu oleje taky. Zalezi kam das cidlo ze
a jak víš že ukazují dobře, případne že neukazují jednou dobře a podruhé špatne ? zkoušel jsi je nejak nebo jen slepě veříš hodnotám co ukazují??
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
nejdulezitejsi u pridavnych budiku je design, to jestli ukazuji dobre nebo spatne uzivatelum nevadi
myslim si ze vetsina lidi ani neni schopna zjistit jestli budik ukazuje "dobre" nebo ne, protoze u dostupnych budiku nikdo nevi nic o tride presnosti, kalibracnich krivkach a podobne, protoze kdyby uzivatele vedeli tak by zjistili ze ty jejich budiky treba ukazuji spravne uvnitr jejich vyrobnich tolerancich, to samozrejme neomlouva nektery shity co se treba pri aplikaci tlaku do tlakomeru narovna ta bronzova merici trubka, ale samozrejme urcita pocatecni deformace je i soucasti tech technickych parametru
osobne si myslim ze pokud vyrobce se neprezentuje nejakyma udajema o chybe tak se ty budiky daji pouzit pouze jako indikator ze se neco deje, kdyz ches neco merit, musis si je nakalibrovat sam podle nejakych hodnot, ktere sou opakovatelne
si kup klidne budik za 8 litru od HKS sem zvedavej jestli k tomu je nejaka kalibrace ci vyrobce pise neco o chybe, ne jenom to ze jejich budik je nejpresnejsi na svete
ja_ma píše:mam taky raidy a jsou OK. Nevim zda jsou presne, ale neni to tak jak tady kdosi psal ze to ukazovalo jednou dobre a pak uz spatne...
a jak víš že ukazují dobře, případne že neukazují jednou dobře a podruhé špatne ? zkoušel jsi je nejak nebo jen slepě veříš hodnotám co ukazují??
Vzhledem k tomu, ze budiky mi ukazuji hodnoty co mam dane v "manualu" tak nevim proc tomu neverit. A tlak je umerny teplote oleje...
Wheelman píše:Kde se u nás dají sehnat budíky od VDO a nebo kde by se daly objednat, nejlpépe v metrických jednotkách, potřebuji i EGT.
Dík
jj jak psal zemi tak saabtuning.cz Od nich sem měl budík doma snad druhej den....
a bylo to i s cidlem? pisou tam ze to je bez cidel ale nedaj se am samostatne koupit... taky sen nepochopil proc maj cernej asi o litr levnejsi nez bilej
Budík byl bez čidla, ale čidlo sem si u nich k tomu objednal, takže to mam komplet, sice tak vyšel budík teploty oleje s poštou skoro na dvojku, ale doufám že VDO je dostatečně kvalitní Nechápu proč by se tam ty čidla nedali samostatně koupit když je na stránce pod buídkama maj. A černej a bílej? Však jsou každý od jiný značky, černý jsou VDO a bílý Sandtler a performance meter.......
Build shit car,call everyone haters.... Function > Form
Ritchma píše:
Budík byl bez čidla, ale čidlo sem si u nich k tomu objednal, takže to mam komplet, sice tak vyšel budík teploty oleje s poštou skoro na dvojku, ale doufám že VDO je dostatečně kvalitní Nechápu proč by se tam ty čidla nedali samostatně koupit když je na stránce pod buídkama maj. A černej a bílej? Však jsou každý od jiný značky, černý jsou VDO a bílý Sandtler a performance meter.......
ok dik za info... jinak ano, cidla tam maj ale na tlak jsem tam nikde nenasel
Vzhledem k tomu, ze budiky mi ukazuji hodnoty co mam dane v "manualu" tak nevim proc tomu neverit. A tlak je umerny teplote oleje...
super, takže když budík ukazuje to co chceš aby ukazoval tak určite ukazuje dobře
přeju hodne statsných kilometru pokud se budeš na ty budíky a další veci takhel spoléhat tak toho štestí budes potřebovat furu
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz