Termoizolační pásky na laděné svody- ano/ne?
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Re: termoizolační pásky na laděné svody- ano/ne?
Dobře a funguje to tak jak má?
►Volvo V40 T4 - B4194 T (16V) 147kW/200hp @5500rpm, 300 N·m...
Ex: BMW E36 318i saloon.. 83kW...
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
no predtym teplota vzduchu pod kapotou 65-75stC
a teraz, aj vzhladom na to ze voknu je tak okolo 10, je teplota cca 25-27st
merane v oblasti vzduchoveho filtra..
a teraz, aj vzhladom na to ze voknu je tak okolo 10, je teplota cca 25-27st
merane v oblasti vzduchoveho filtra..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
pokud chces omotat originalni litinove svody tak ti to vrele nedoporucuji... nejlepsi nejlevnejsi a nejefektyvnejsi je nechat na svodech orignalni plecho heat shield...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Není to dobrý jo? a o na ně aspoň nějaká ta barva? má to smysl?
barva je barva... dej tam origo kryt a je to... pokud je omotas pravdepodobne prasknou...Filip:) píše:Není to dobrý jo? a o na ně aspoň nějaká ta barva? má to smysl?
Ok dobře díky.
a nevíš kolik se tak pohybujou ty "laděný svody"?
a nevíš kolik se tak pohybujou ty "laděný svody"?
na tve auto bude koupit ladene svody asi jako najit spendlikovou hlavicku co ti spadla do sani... navic je to v podstate zbytecne jsou dulezitejsi veci u turbin ale pokud chce tak zakazkova vyroba mezi 5 az 10tis a nedoporucuju nerez...
hele ono si řekneš volvo co to je.. ale s S40(sedan) se jezdili závody.. stejně jako s 850 v kombiku.. Já vim je to "zdechlej kombajn", ale ono to auto docela jede..
Přiznám že v turbo motorech se opravdu nevyznám.. tak se chci radši zeptat někoho kdo s tím má nějakou zkušenost... A nedělat tady ze sebe mistra světa amoleta
Co s tím? taková jednoduchá otázka
Přiznám že v turbo motorech se opravdu nevyznám.. tak se chci radši zeptat někoho kdo s tím má nějakou zkušenost... A nedělat tady ze sebe mistra světa amoleta
Co s tím? taková jednoduchá otázka
jestli se v tom nevyznáš,tak na to nesahej,protože to posereš..
jako s autama umím.. vyrůstal jsem v rodině mechošů.. strejda, otec, bratr... a taky soused a druhej soused.. takže k tomu mám blízko Jen ten benzínovej turbomotor jsme tu ještě neměli akorát chvilku Leona 1.8T.. jinak údržba není až tak problém.. spíš dělat něco novýho.. to mám trochu bobky..
- kozorozecek
- Kontaktovat uživatele:
tak mam takovej pocit že jsem našel nevyhodu ted vzimne autu trva dele než začne topit je možne že to je tim že se i motor pomaleji zahřiva??
mercedes C w202 141kw
holky a auta to je moje
holky a auta to je moje
mozne to je motorovej prostor se pomlaeji zahriva protoze ho uz nezahriva vyfuk a tim se muze i pomalej zahrivat motor jako takovej...
ma smysl omotat kousek vyfuku i za turbem? a kolik? zrovna u me kousek od neho jde sani, pripadne nema nekdo doma nejaky zbytek pasky?
že se ptáš tam je to moc důležité aby byla velká rychlost plynů a hlavně konstantní teplota. čím dál to omotáš tím líp. do poloviny auta bych doporučil.Miky_CZ píše:ma smysl omotat kousek vyfuku i za turbem? a kolik? zrovna u me kousek od neho jde sani, pripadne nema nekdo doma nejaky zbytek pasky?
- LiberaleMiguel
Re: Termoizolační pásky na laděné svody- ano/ne?
potřeboval bych odhad zkušených: Kolik termopásky spotřebuju na omotání tědle svodů ? Ideálně až k tomu druhému vlnovci(může se omotat aji vlnovec ?) díky
Když přihodíte odkaz kde termopásku dobře koupit tak budu jenom rád Vím, že tady na TF někdo nabízel, ale už jsem to nenašel
Když přihodíte odkaz kde termopásku dobře koupit tak budu jenom rád Vím, že tady na TF někdo nabízel, ale už jsem to nenašel
Jenže další pohled na věc je ten, že turbo je roztáčeno teplotním spádem...tom406 píše:že se ptáš tam je to moc důležité aby byla velká rychlost plynů a hlavně konstantní teplota. čím dál to omotáš tím líp. do poloviny auta bych doporučil.Miky_CZ píše:ma smysl omotat kousek vyfuku i za turbem? a kolik? zrovna u me kousek od neho jde sani, pripadne nema nekdo doma nejaky zbytek pasky?
___.:!Suzuki Rm 250!:.___
„Když jde člověk stále rovně, daleko nedojde"
Tuning, zlepšení jízdních vlastností automobilu, má nejlepší výsledek, pokud zdokonalíme jednu konkrétní součástku. Najdeme ji mezi sedadlem a volantem©
- petanek192
nezbylo nekomu doma na zamotani casti vyfuku na skutra chtel bych to skusit zamotat mam 125ccm dvoutakt a dvouvalec . Prumer cca 3cm delka k tlumici 6cm 2X .
Diky .
Diky .
Švédská kvalita...to není turek u mašiny v Německu co si myslí, že DAS auto se spokojí se svým jménem z dob co to dělal Herr Němec
Saab 2,3Turbo AERO , POWERFLEX , EBC , WEBASTO , NIVOMAT
Saab 2,3Turbo AERO , POWERFLEX , EBC , WEBASTO , NIVOMAT
- LiberaleMiguel
Když budu motat svody termopáskou, můžu omotat aji vlnovce nebo ta páska není dost pružná a potrhala by se ? Díky
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Potřebujete-li pásky (i malé množství), ozvěte se, stále mi ještě něco zbylo v garáži.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
tak mi to odloz..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Rád, ale pošli mi v SZ, co potřebuješ a kolik metrů...
Mám v motoru docela horko, co by bylo nejlepší použít na něco podobné, jako je na obrázku? Nad to dám ještě štít, ale ten asi nebude stačit. Dík.
Já mám třeba u svého motoru, titanový obal na výfukovou část turba, obalený kompletně DWP až ke středovému dílu klasickou termopáskou, obalené hadice na olej a kolem svodů vytvořen z micro louver shieldu od Thermotec štít. Teplota pod kapotou klesla neskutečně.
Honda S2K 240PS GPW W/ turbocharger T3/T4
www.highperformanceparts.cz
Oficiální dealer firem Thermotec, Forge Motorsport, Powerflex, Milltek Sport, JapSpeed, Depo Racing, Mishimoto, Dbilas Dynamic, Snow Performance... do České republiky.
www.highperformanceparts.cz
Oficiální dealer firem Thermotec, Forge Motorsport, Powerflex, Milltek Sport, JapSpeed, Depo Racing, Mishimoto, Dbilas Dynamic, Snow Performance... do České republiky.
Díky;) Počkám, až mi napíšete, že máte pro mně štít Dbilas, co mám objednán a pak bych si asi rovnou vzal jednu pásku. Štít možná později (drahota:-) ) a u toho obalu na trubo nevím, jestli nevadí, že tam mám běžně olej. Taky přemýšlím, že bych sériový filtrbox, který je přes celý motor, zespod podlepil nějakou nalepovací termo páskou, doporučují DEI, ale to jsem u vás neviděl.
Termoizolační páska Ano-Ne?
Zdravím chtěl bych se zeptat nebo spíš poradit o tom že bych chtěl omotat výfukové svody termoizolační páskou. Slyšel sem i pozitiva i negativa. Pozitiva jsou ty že: >> Ochlazuje výfukové plyny a to má za následek lepší vyplachování výfukového systému << + Zvýšení výkonu. A negativa jsem četl že se třeba víc zahřívá hlava atd.. Tak se chci poradit s tím kdo svody má už omotané a nějaký ten tis* KM najeto . Svody jsou originální. Termo-izolační páska je grafitová. Předem díky za rady typy a odpovědi.
Re: Termoizolační páska Ano-Ne?
To by mě zajímalo, jak ochlazuje výfukové plyny...?
Tigra C20LET@180kW
To právě taky netuším.. ale u prodeje je popis:
- Ochlazuje výfukové plyny a to má za následek lepší vyplachování výfukového systému
- Termoizolační páska na výfukové svody
- Délka 4.5 metrů
- Šířka 50mm
- Do teploty 1100 stupňů
- Ochlazuje výfukové plyny a to má za následek lepší vyplachování výfukového systému
- Termoizolační páska na výfukové svody
- Délka 4.5 metrů
- Šířka 50mm
- Do teploty 1100 stupňů
Já jí spotřeboval 15m a bylo to málo. Jediný rozdíl, který jsem zpozoroval, bylo méně vyzářeného tepla pod kapotu, což byl můj záměr.
Tigra C20LET@180kW
Já bych spíš řekl, že to právě udržuje ty plyny teplejší a proto se rychleji odvedou ven.
Jaký máte názor na omotání seriových svodů u koncernového 1.8T? Jde mi o to, jestli to vydrží, nebo prasknou.
Jaký máte názor na omotání seriových svodů u koncernového 1.8T? Jde mi o to, jestli to vydrží, nebo prasknou.
- LiberaleMiguel2
Gooder píše:Já bych spíš řekl, že to právě udržuje ty plyny teplejší a proto se rychleji odvedou ven.
přesně tak
Litinové svody se obecně nedoporučuje omotávat, nesnášejí to moc dobře
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)