Výfuky

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Beaver

Re: Výfuky

Příspěvek od Beaver »

No pokud tě odchytnuli i s tou vložkou a tvůj výfuk nemá odstraněný střed, tak máš smůlu a nic víc s tím asi neuděláš.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Gui89

Příspěvek od Gui89 »

stred je fuc, ja nepopiram ze nemeli pravdu ja se spis ptam jak si udelat vyfuk .)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak vrať střed, nemáš turbomotor ani hi-rev závodní motor :wink:

JTDLE

Příspěvek od JTDLE »

pokud chces jezdit bez obav tak dej zpatky serii nebo si nasetri a kup homologavany vyfukovy části a nebudes mit problem jak s policii tak ani na STK
Alfa Romeo 145 1.9JTD Limited Edition 500
(105kw a 313NM)---chiptuning, kat off, EGR off, MBC ventil 0.9b - 1.5b, sportovní sání...

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

panove dotaz, tak nejak vseobecne...

U malych motoru, dejme tomu do 1,6 4 valce... kdyz pujde jen o lehke zvedunti zvuku aby to bylo slyset a nervalo. co bude lepsi ? vyndat stred, zbytek nechat serii, nebo vyndat zadni tlumic a dat trubku ?

nebo misto konce tlumic z neceho co ma vetsi obsah ? (tak to mam na lupu a zvuk to ma krasnej a nerve to moc) a hlavne to neni videt a nikdo nic nepozna :)
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Koukám, že v této zábavné sekci se vůbec nic nezměnilo :lol: :lol: Vyhodit střed nebo konec, aby to lépe jelo, toť otázka :D :D Pokud to nemáte na závody, nechte tam sériový výfuk a furt nad tím proboha nešpekulujte...

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

nerozumime si, ne aby to lepe jelo, ale aby se zmenil zvuk. ze to treba pojede malinko hur a zvedne se spotreba s tim se tak nejak pocita. a ptal sem se na teoreticke urovni.

Vcera sme to nejak probirali v hospode co bude delat mensi kraval :lol:
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Tak nejlepší by bylo nechat jeden kat a koncový tlumič, dát doprdele středové tlumiče a další katy pokud tam jsou. Já jsem to dal doprdele všechno, mám jen rovnou trubku ale neřve to moc protože mám origo koncové tlumiče. Kámoš měl na HGT taky rovnou trubku a měl tam koncový tlumič Laityng a ani to moc neřvalo. Osobně bych dal pryč jen středový tlumič a zbytek nechal sérii.

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Lituji, pánové, toto je zcela mimo moje chápání :?

Beaver

Příspěvek od Beaver »

StanleyV6 píše:Tak nejlepší by bylo nechat jeden kat a koncový tlumič, dát doprdele středové tlumiče a další katy pokud tam jsou. Já jsem to dal doprdele všechno, mám jen rovnou trubku ale neřve to moc protože mám origo koncové tlumiče. Kámoš měl na HGT taky rovnou trubku a měl tam koncový tlumič Laityng a ani to moc neřvalo. Osobně bych dal pryč jen středový tlumič a zbytek nechal sérii.
Gratuluju, poradil jsi nejhorší řešení. Vždycky se zvuk dolaďuje koncovým tlumičem, protože ten už nemá tak výrazný vliv na výkon jako to co je před ním. Vyhazovat na atmosférickém motoru (zvlášť na malých objemech) střed je v drtivě většině případů silně kontraproduktivní.

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Já jsem to tak udělal a rozdíl byl poznat ale spíš až ve vyšších otáčkách. Nevím, každé auto to má nejspíš jinak.

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Vlastně u menších motorů tam není takový tlak takže je fakt, že to nemusí být to pravé ořechové. Jak jsem psal minule, koncový tlumič dělá na zvuku nejvíc. Mám rovné trubky a origo koncáky a neřve to, jenom když je položená cihla tak už to jde slyšet dost.

Starlet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starlet »

Beaver píše:
StanleyV6 píše:Tak nejlepší by bylo nechat jeden kat a koncový tlumič, dát doprdele středové tlumiče a další katy pokud tam jsou. Já jsem to dal doprdele všechno, mám jen rovnou trubku ale neřve to moc protože mám origo koncové tlumiče. Kámoš měl na HGT taky rovnou trubku a měl tam koncový tlumič Laityng a ani to moc neřvalo. Osobně bych dal pryč jen středový tlumič a zbytek nechal sérii.
Gratuluju, poradil jsi nejhorší řešení. Vždycky se zvuk dolaďuje koncovým tlumičem, protože ten už nemá tak výrazný vliv na výkon jako to co je před ním. Vyhazovat na atmosférickém motoru (zvlášť na malých objemech) střed je v drtivě většině případů silně kontraproduktivní.
Můžu jen potvrdit, vyzkoušeno 8)
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

IVANE: on to nikdo na aute nedela, jen sme se bavily o tom co bude delat vetsi kraval... to si tak sedis v hospode a projede venku auto co rve a mas tema. :)

Taboo

Příspěvek od Taboo »

smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 20 úno 2012 09:57, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

bricktop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bricktop »

Vyhazovat z výfukové soustavy atmosférického motoru cokoli (krom katalizátoru - ve specifických případech) je, panstvo promine, píčovina jako zvon. Je lepší došetřit trochu peněz, koupit rezonátor, koncovku přesně na daný tip auta/motoru (třeba od Supersprint), nebo v nejlepším případě celý výfuk od jednoho výrobce pro konkrétní vůz/motor.

...a v případě turbomotorů bych se do toho taky moc nehrnul - alespoň pokud není šnek stejně velký jako samotná pohonná jednotka a nemá ALS 8)
Live free, or die!

Taboo

Příspěvek od Taboo »

smazano
IQ stylingem nenahradis.

bricktop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bricktop »

No tak hlavně pro to že když to tam někdo před tím nainstaloval (v našem případě inženýři a kontruktéři) asi to nebylo jen tak pro parádu.
Pokud do sériové výfukové soustavy dáš něco jiného než díl určený přímo pro tu motorizaci (kus lešení, koncovku z jiného auta...) bude to možná znít trochu líp, ale znatelně se zdvihne spotřeba a zhorší se jízdní dynamika.

(nebavím se o performance úpravách)
Live free, or die!

Taboo

Příspěvek od Taboo »

smazano
IQ stylingem nenahradis.

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

Trochu vam vlezu do diskuze :D ale umi mi nekdo vysvetlit proc je na vyfuku X-ko mezi vetvema a k cemu je tam dulezite a pripadne, kdyz tam neni cemu to vadi? Diky
R6 twin turbo + V10 + V12

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

není v tom x zabudovaná lambda sonda? Kdyby ne,tak to může být kvůli vyplachu obou řad válců. Dle mého skromného názoru je pro většinu aut výfuk dostatečný tak jak je. Na mém upraveném 4ag v n/a byl pořád sériový výfuk a svody. Nebyl důvod je nějak upravovat. Jen katalyzátor byl nahrazeny trubkou.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

Mno jedna se o V12 motor, auto uz mam 6let a kupoval jsem ho uz s rozdvojenym vyfukem - kazda rada ma samostatny vyfuk od svodu po konec...origo tam je tam prave to X-ko mezi levym a pravym a nevim jestli se s tim ma cenu nejak zabyvat bo ne...auto mi prijde, ze jede jak ma a nejaky problemy nejsou...jen ma proste jinaci zvuk nez jina V12 s Xkem
R6 twin turbo + V10 + V12

bricktop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bricktop »

Taboo píše: Hmmm... Proc :? ?
Kdyz neco tvrdis, tak by jsi mel byt schopen dodat take patricne vysvetleni. :wink:
Řídící jednotky běžných sériových spalovacích motorů pracují krom jiného s údaji z čidel ve výfukové soustavě (lambda sondy). Podle těchto údajů je následně upraveno množství palivové směsy vstřikované do válců.
Jsem přesvědčen o tom, že jakýkoli zásah člověka, který přesně neví co dělá negativně ovlivní spotřebu paliva a celkový projev auta.

Chtěl jsem jen maRkusovi rozmluvit montáž cizích dílů, či trubek a podobných nesmyslů do jinak sériového výfuku, sériového auta.

PS:
Taboo, myslím že nikoho neurazím, když řeknu že na tomhle fóru (ani v čr) není nikdo kdo by rozuměl úpravám aut, tak jako Ty. Bohužel, jak jsi zde několikrát naznačil, názor ostatních lidí Tě nezajímá. Rozhodně se tady s tebou nehodlám hádat, protože vím že je to sebevražda. Pokud máš chuť dokázat mi že jsem debil, posluž si.
Live free, or die!

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

bricktop : jen hospodska debata, nikdo nic nemontoval, nevyndaval atd....

na lupi je konec jinyho auta, ale to proto ze tam je vetsi motor nez byl.

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

zvuk ovlivňuje vyplach válců zrovna tak jako průměr a délka potrubí. :) co platí pro sani platí i pro výfuk, pro různé otáčky je třeba rozdílných délek a průměru. Třeba yamaha používá přiveru výfukového kanálu a některé motocykly používají i proměnnou délku potrubí.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

Taboo

Příspěvek od Taboo »

smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 20 úno 2012 09:58, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Starlet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starlet »

bricktop píše:No tak hlavně pro to že když to tam někdo před tím nainstaloval (v našem případě inženýři a kontruktéři) asi to nebylo jen tak pro parádu.
Pokud do sériové výfukové soustavy dáš něco jiného než díl určený přímo pro tu motorizaci (kus lešení, koncovku z jiného auta...) bude to možná znít trochu líp, ale znatelně se zdvihne spotřeba a zhorší se jízdní dynamika.

Měl jsem různě modifikovanou výfuk soustavu na NA motoru a se spotřebou to nic závratnýho nedělalo...
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku

bricktop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bricktop »

Starlet píše:
bricktop píše:No tak hlavně pro to že když to tam někdo před tím nainstaloval (v našem případě inženýři a kontruktéři) asi to nebylo jen tak pro parádu.

Měl jsem různě modifikovanou výfuk soustavu na NA motoru a se spotřebou to nic závratnýho nedělalo...
A na čem jsi to měl? Já měl na 2.0 16v na konci středový tlumič z felicie (tjůning od předchozího majitele) a jakmile jsem vyměnil za "sérii" spotřeba slezla minimálně o půl litru, nemluvě o dalších pozitivech :D
Naposledy upravil(a) bricktop dne 06 bře 2011 23:22, celkem upraveno 1 x.
Live free, or die!

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

a neni to tim ze na velkym motoru vyfuk z malyho obsahu ? ja to mam obracene, na malym motoru vyfuk z vetsiho a odspoda to jede lip pocitove a spotreba sla nahoru o 0,2L /100 ale to prikladam tomu ze clovek na to vic slape a vic si hraje s plynem a posloucha :)

bricktop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bricktop »

Taboo píše:
Příště budu při popisování technických detailů adresnější. Jelikož jde o základní věci, které vím i já, myslel jsem že je to všem jasné :(

K druhému odstavci bych jen podotknul, že né každý má čas, materiál, nářadí a hlavně skills na to aby si o víkendech hrál v garáži s rourami. Ergo je zmého pohledu lepší koupit a nainstalovat hotový produkt, který bude mít požadovaný efekt ,nebo se na to vysrat ;)
Live free, or die!

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“