Tak po přečtení doplňujícího popisu už mi to je jasné a myslím, že z primárního hlediska "svižná jízda a bezúdržbový provoz" tam jsou určitě jedni z nejlepších kandidátů. Jak Impreza, tak Nissan i Mazda jsou hodně blbuvzdorná auta.
Když se tady teď probírá Civic. Ano, taky by se tam dal zařadit, ale vadí mi na něm ceny - které jsou kvůli H-fanatikům na takové úrovni, že krom H-fanatiků je nikdo jiný nemůže akceptovat. A pak taky řízení jak u zaoceánského parníku. No a schopnosti podvozku bych teda zařadil určitě až za všechny 3 auta z ankety.
Spiral, být tebou, tak si zkusím ty auta projet a rozhodnu se na základě toho, co mi bude nejvíc sedět. Ony jsou totiž všecky 3 skvělé, jen každé osloví trochu jiný typ řidiče.
Imprezu bych asi vyřadil jako první a to především kvůli ceně. Do 130 možná bude nějaký pěkný předFL kousek, jestli se dá za ty peníze sehnat i pěkný poFL kousek, si ale nejsem jistý. Impreza bude mít rozhodně nejvyšší provozní náklady. Na druhou stranu bude v přímce nejrychlejší a naplno použitelná i v zimě. Imprezu bych bral v případě, že by pro mě bylo prioritní mít celoročně použitelné auto, i když by nebylo tak zábavné, prostě velice schopný daily driver šmrcnutý trošičkou rally feelingu.
Modrá Almera mi už po upřesnění zadání dává mnohem větší smysl - jestli jí chceš jako bezúdržbové auto. Pokud by byla v tip top stavu, tak by to mohlo být hodně radosti za minimum starostí. No a pokud by náhodou v budoucnu potřeba daily dopravy nebyla tak akutní, žije v Rožnově člověk s přezdívkou Jagy, který na Nissan sežene úplně všechno a pár lidem už SR20DE pod kapotou zaměnil za japonskou SR20VE, která má 190k. Almera s tím motorem dostává úplně jiný rozměr. Je pak rychlá zhruba jako CTR 7G s tím, že její multilink vzadu je i přes starší konstrukci o dost kvalitnější, než ten Hondí. Navíc to není ta hrůza, kterou si člověk představí pod pojmem SWAP, ty motory jsou stejné, mají i stejný kód, takže na STK a v TP je vše v pořádku, sedí uchycení, elektrika... Almeru a Sunara GTI dycky uvádím jako jednu z nejlepších cest ke sportovnímu HH, který je zábavný, denně použitelný a skoro nic nestojí. No a v případě implementace toho VE je pak i pekelně rychlý!
A co MX-5? No, nejdřív si do toho sedni - jestli se ti vůbec vlezou nohy pod volant a jestli hlava nebude přečuhovat přes střechu. Každý den se s tím dá žít úplně bez problému, pokud přežiješ nastupování a vystupování kdesi ze spod a nepotřebuješ sebou převážet sekačku, 5 cestovních tašek a podobné věci. Já se sbalil i na týdenní dovolenou ve dvou. Místo je za sedadly pod střechou, za sedadly samotnými, odkládacích prostor na krávoviny je vevnitř dost. No a co se týče jízdy, MX-5 bude rozhodně nejpomalejší, požitkářská, suverénně s nejlepším řízením a převodovkou. Nejdou s ní lámat rychlostní rekordy a nejvíc se v ní projeví šikovnost řidiče. Každý kilometr rychlosti si musíš kurevsky odedřít, ale bude tě to neskutečně bavit. Do 130 by se už nechala sehnat prvotřídní NA (mrkačka) s nejsilnější 1.8 a samosvorem anebo samozřejmě NB – třeba ta v odkazu.
Kdyby sis chtěl počíst ještě něco víc, tak tady je moje recenze:
http://moje.auto.cz/Wawris/mmm-mala-modra-mr-dka-d.html" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: Tahle je až na ty kola (velké, těžké) super:
http://www.autoscout24.cz/Details.aspx?id=ckbix1dy1b4w" onclick="window.open(this.href);return false;